Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Tomaattikeitto ja pesto-vuohenjuustoleivät


Tomaattikeitto lämmittää marraskuun pimeässä ja kylmässä säässä. Keiton seurana maistuvat juustoiset pesto-vuohenjuustoleivät.


Tomaattikeitto

2 annosta

5 tomaattia
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
kuivattua tai tuoretta basilikaa
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 dl kermaa

smetanaa
tuoreita yrttejä (basilikaa, persiljaa tms.)

Pilko tomaatit reiluksi paloiksi ja poista siemenet. Kuori ja halkaise sipuli sekä valkosipulinkynnet. Siirrä kasvikset uunipellille ja kaada mukaan oliiviöljyä, silputtua basilikaa, suolaa ja pippuria. Tuore basilika toimii paremmin, mutta kuivattukin käy (kuten tässä tapauksessa). Paahda kasvikset 175 asteisessa uunissa puolisen tuntia kunnes ne saavat mukavasti väriä.

Kuumenna kattilassa vesi ja muserra joukkoon kasvisliemikuutio. Lisää kasvisliemeen paahdetut tomaatit ja sipulit ja anna kiehua n. 5 minuuttia. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Lisää joukkoon kerma ja kuumenna keitto vielä höyryäväksi. Tarjoile tuoreiden yrttien sekä smetanan kera.


Pesto-vuohenjuustoleivät

4 viipaletta paahtoleipää
2 rkl pestoa
vuohenjuustoa

Levitä paahtoleivälle pestoa ja viipaloi päälle vuohenjuustoa maun mukaan. Aseta päälle toinen paahtoleipäviipale ja paahda 175 asteisessa uunissa noin 5 min. Alkuperäisessä ohjeessa leipien ulkopuolille levitettiin voita mehevämmän maun saamiseksi, mutta mielestäni tämä oli peston ja vuohenjuuston kanssa liian raskas ja rasvainen yhdistelmä. Puolita leivät kolmioksi ja nauti keiton kera.
QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus