Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Nuudeli-katkarapusalaatti



Tätä nuudelisalaattia tarjottiin ensimmäisen kerran perheemme naisväen yhteisissä syntymäpäiväjuhlissa muutama vuosi sitten, ja siitä asti tätä herkkua on tehty ja tarjottu useaan otteeseen. Salaatin salaisuutena toimii chili-soijakastike, joka maustaa nuudelit todella maukkaaksi. Toimii hyvin myös valmistuspäivän jälkeisenä päivänä jääkaappikylmänä - sikäli mikäli salaattia on jäänyt jäljelle!

Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin papaijaa, mutta olen korvannut sen usein paprikalla - toimii kummalla hyvänsä.

Nuudeli-katkarapusalaatti

4-6 hengelle

4 pss nuudeleita
3 paprikaa
2 kevätsipulia varsineen tai 1 purjo
400 g katkarapuja
6 rkl soijakastiketta
2-3 rkl sitruunamehua
3 rkl fariinisokeria
6 rkl chilirypsiöljyä
tuoretta chiliä (1-2 kpl)
maapähkinöitä tai suolapähkinöitä

Kypsennä nuudelit, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Silppua kevätsipulit tai purjo ja paloittele paprikat / papaijat. Sekoita soija, sitruunamehu, fariinisokeri, chiliöljy ja pilkotut chilit keskenään ja anna nuudeleiden maustua tässä kastikkeessa n. 10-15 min ennen muiden ainesten lisäämistä. Chiliöljyä ei läheskään kaikista kaupoista löydy, joten tilalla voi hyvin käyttää myös oliivi- tai rypsiöljyä. Sekoita salaatin ainekset ja siirrä tarjoilukulhoon. Rouhi päälle haluamiasi pähkinöitä.
QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus