Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Pinaatti-ricottatäytteiset cannellonit



Sain syntymäpäiväyllätyksenä nauttia rakkaan valmistamia cannelloneja, jotka olivat aivan uskomattoman hyviä. Illallisen valmistus sujui niin, että minä rentouduin viinilasi kädessä sohvalla nauttien yllätyssynttärikäynnille tulleen perheeni seurasta, kun Antti huhki keittiössä. Ei hassumpaa!

Cannellonit eivät ole aivan pikaruokaa, mutta todellakin aherruksensa väärti. Ja erityisesti tietenkin tässä tapauksessa, kun aherruksen hoiti joku muu...

Cannellonit pinaatti-ricotta-parmankinkkutäytteellä


neljälle

cannelloni-pastaa
mozzarellaa

Pinaatti-ricotta-parmankinkkutäyte:
150 g tuoretta pinaattia
50 g parmankinkkua
2 sipulia
1 prk ricotta-juustoa
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Tomaattikastike:
4 tomaattia
1 prk kokonaisia säilyketomaatteja
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
timjamia (mielummin tuoretta, mutta kuivattukin käy)
suolaa
mustapippuria
ripaus sokeria
oliiviöljyä

Hienonna sipulit pinaatti-ricotta-parmankinkku täytettä varten mahdollisimman pieneksi.

Kuumenna paistinpannussa reilu loraus oliiviöljyä ja kuullota sipuleita miedolla lämmöllä kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Lisää pannulle pinaatin lehdet ja kääntele niitä pannulla sipuleiden kanssa kunnes ne muuttuvat tummanvihreiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä kulhoon jäähtymään. Hienonna jäähtynyt pinaatti-sipuli seos veitsellä mahdollisimman pieneksi. Lisää seokseen ricottajuusto, hienonnettu parmankinkku sekä ripaus suolaa ja pippuria. Sekoita aineet hyvin keskenään.

Hienonna sipuli, valkosipuli ja tomaatit tomaattikastiketta varten. Kuullota sipuleita kattilassa tilkassa oliiviöljyä hetki ja lisää tomaatit. Mausta suolalla, pippurilla, sokerilla ja tuoreella timjamilla. Anna kiehua noin viisitoista minuuttia.

Täytä cannelloni-putket pinaatti-ricotta-seoksella ja laita ne limittäin uunivuokaan. Kaada päälle tomaattikastike sekä viipaloi mozzarella ja asettele viipaleet tasaisesti vuokaan päällimmäisiksi. Paista uunin keskitasolla 180 asteessa noin 45 minuuttia.



Viinisuosituksena cannelloneille Petit Chablis Laroche, jonka keveys ja hapokkuus sopi mainiosti pastan täyteläisten makujen kanssa. Chardonnay-rypäleistä tehty Petit Chablis on Ranskan kuuluisalta Bourgognen viinialueelta. Larochen perheen viinejä valmistetaan nykyään Ranskan lisäksi myös Chilessä ja Etelä-Afrikassa. Tätä viinimerkkiä täytyy testata lisää!
QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Tämä tosihyvä ohje, nams. Aluksi mietimme, että miten täytämme cannellonit, mutta keksimme siihen hyvän ratkaisun. Laitoimme täytteen Lékuén silokoniseen purosottimeen ilman suukappaletta ja cannellonien täyttö sujui vaivatta. Kohta nautimme taas tästä herkusta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, mahtava idea! Me taidettiin tunkea täytettä ihan lusikalla ja sotkuista oli. Täytyy kokeilla ens kerralla teidän kikkaa! :)

      Poista

Follow @hellajahoukutus