Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Helppo joulujälkiruoka: Piparikääretorttu



Jos etsit vielä helppoa ja nopeaa jälkiruokaa joulupöytään tai joulunajan kahvihetkiin, tässä erinomainen vaihtoehto juuri sinulle. Kääretorttupohjan tekeminen ei montaa minuuttia kestä (kunhan vain muistaa ottaa kananmunat riittävän ajoissa huoneenlämpöön, mikäli on samanlainen jääkaapissa säilöjä kuin minä). Valmiiksi piparkakulla maustettu rahka sekä kermavaahto ja muutamat piparkakkusattumat tekevät erinomaisen kääretorttutäytteen, sitten vain hetken vetäytyminen jääkaapissa ja avot - valmista! Koristeluihmiset voivat lisäillä kuorrutetta ja vaikka suklaahippusia, minä menin matalasta aidasta ja ripottelin vain vähän tomusokeria päälle.

Vielä löytyy palanen jääkaapista, koitan siis virittyä joulun tunnelmaan makuaistin voimin!


Piparikääretorttu

4 huoneenlämpöistä kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta

täyte
2 dl vispikermaa
1 prk maustettua piparkakkurahkaa
1-2 rkl sokeria
muutama piparkakku

päälle
tomusokeria

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet toisessa kulhossa. Lisää jauhoseos siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen.

Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista keskitasolla 225 asteessa 6-8 minuuttia kullanruskeaksi. Kumoa kypsä torttulevy toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu sokeria. Poista pohjapaperi varovasti hivuttaen, kun torttu on hieman jäähtynyt.

Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon rahka ja sokeri. Murustele muutama piparkakku rahkaseoksen joukkoon. Levitä täyte jäähtyneelle torttulevylle, mutta jätä toiselta leveältä reunalta muutama sentti täyttämättä.

Rullaa torttu kääreeksi leivinpaperin avulla aloittamalla täytetystä leveästä reunasta. Anna vetäytyä jääkaapissa leivinpaperin sisällä vähintään 1/2 tuntia. Siisti reunat ja koristele tomusokerilla ennen tarjoilua.
QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus