keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Aamiaismuffinsit mustikasta ja banaanista


Aamiaiseksi muffinsia? Mikäpä siinä!

Nämä aamiaismuffinsit ovat täydellinen aloitus päivälle. Viikonloppuna nautin muffinsin pitkän aamiaisen loppuhuipennukseksi, maanantaina nappasin pari mukaan töihin. Ensimmäinen sujahti aamukahvin ja jugurtin kaverina, toisen vedin välipalaksi. Kaurahiutaleet, hiivaleipäjauhot sekä voin korvaaminen lorauksella rypsiöljyä tekevät muffinseista astetta terveellisempiä. Makeutta tulee kuitenkin banaanista ja mustikoista (ja toki hieman sokeristakin), mehevyyttä taas jugurtista. Ensi puraisulla huomaa, ettei kyseessä ole se perinteinen sokerileipomus, vaan jotain aavistuksen sämpyläisempää.

Brunssille, viikonloppuaamuihin tai työpöydän ääreen. Valitse paikkasi, nämä muffinsit toimivat varmasti!


Aamiaismuffinsit mustikasta ja banaanista

10-12 muffinsia

2 kypsää banaania
3 dl maustamatonta jugurttia
1 tl vanilja-aromia
2 rkl rypsiöljyä
3/4 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 dl hiivaleipäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1,5 dl kaurahiutaleita
2 dl pakastemustikoita

Muussaa banaanit haarukalla. Sekoita joukkoon jogurtti, vanilja-aromi, rypsiöljy ja sokeri.

Sekoita kuivat aineet keskenään: vehnäjauhot, hiivaleipäjauhot, leivinjauhe, kaneli ja kaurahiutaleet. Kääntele ne banaaniseokseen. Kääntele lopuksi joukkoon jäiset mustikat.

Vuoraa muffinsipelti muffinsivuoilla ja lusikoi taikina niihin. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes muffinsit ovat saaneet hieman väriä ja kokeilutikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna jäähtyä hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti