Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

- Muistelumaanantai -


Huomasin, että blogin luonnoksista löytyi pari viikkoa sitten valmistelemani muistelumaanantai-postaus eiliselle päivämäärälle. Taas siis julkaisu vuorokauden myöhässä, mutta en voinut jättää tätä juttua julkaisemattakaan, siellä vitsit, mikä muistelumaanantai koossa! Ihan huippuruokia osui tähän maaliskuun 20. päivän tienoille.

2016

Vuosi sitten fiilisteltiin rakkaan ystävän kanssa Sunrise Avenuen keikalla, jota ennen valmistin etkoruoaksi keväistä couscous-bataattisalaattia. Kuohuvaa nautittiin ruokajuomana ja juttu lensi. Voi kun päästäisiin pian taas Jenni keikalle ja kippistelemään! <3 Sitä ennen tätä ruokaisaa salaattia kannattaa ehdottomasti tehdä, aivan ihanaa on se.

Ohje täällä.

2015

Kasvisruokia pyrin koko ajan lisäämään ruokavaliooni, mutta kotioloissa se (ikäväkseni) tuppaa jäämään vähemmälle. Onneksi työlounaat hoituvat usein kasvisversiolla. Yksi ihan parhaista kasvisruoista on intialainen Dal, jossa maistuvat mm. linssit, kookos, inkivääri, chili, juustokumina ja korianteri. Tätä on ihan pakko tehdä taas pian, sillä jos joku ruoka tuntuu tekevän hyvää niin sielulle kuin rumiille, se on Dal.

Ohje täällä.

2014

Ja jälkiruokakin saatiin tähän settiin, voe mahoton! Uunihedelmät vaniljajäätelöllä, yksinkertaista ja hyvää. Uunissa paahdetut, vaniljalla ja appelsiinilla maustetut hedelmät sulavat suussa kera kylmän vaniljajäätelön.

Ohje täällä.

2013

Muutaman vuoden takaa löytyy yksi blogini lempiresepteistä. Chorizo-tomaattipastaa on tehty meillä niin monta kertaa, etten laskuissa pysy perässä. Varmaan parin kuukauden välein jonkinlainen versio tästä ohjeesta päätyy hellalle. Parasta on, kun löytää jotain vähän spessua pastaa ja kuorruttaa annoksen kunnon kerroksella parmesania ja basilikaa. Ihan huippuhyvää, kokeilethan!

Ohje täällä.

2012

Viimeisenä muistelona vuodelta 2012 rukiinen pizza eli ohje ruis-pizzapohjaan. Aina välillä saatan heittää vähän ruis- tai grahamjauhoja pizzataikinan joukkoon, mutta täytyy myöntää, että useimmiten nykyään pizzat tehdään meillä ihan puhtaasti vehnäjauhoihin. Jauhoja tärkeämpänä pidän sitä, että uunipellin esilämmittää uunissa kuumaksi ja heittää pizzan kuumalle pellille uuniin. Rapea pizzapohja toimii pullamössöpohjaa huomattavasti paremmin. Ei muuten yhtään pöllömmät tämän pizzan täytteet, suosikkejani edelleen!

Ohje täällä.

QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Aikoinaan bongasin blogistasi tuon intialaisen Dal- reseptin ja on edelleen käytössä ainakin kerran kuussa. Todella todella toimiva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Itselläni on ollut taas pitkä Dal-tauko, mutta täytyy yrittää korjata asia pikaisesti :)

      Poista

Follow @hellajahoukutus