lauantai 11. maaliskuuta 2017

Kyllä se Koskenlaskija kruunaa kasvissosekeiton


Tämän päivän jälkeen näyttää siltä, että kevät alkaa pikkuhiljaa olemaan täällä. Ja oi että, miten makealta se onkaan tuntunut huomata auringon lämmittävän kasvoja! Laittaa pikkukokille ohuempi kevätpipo päähän ja leikkiä ulkona puoli seitsemään saakka illalla. Valoisassa säässä.

Vaikka kevätaurinko saakin heti aikaan muutoksia vaatekerrassa, ruokapuoleen se ei ole vielä vaikuttanut. Lämpimät keitot maistuvat nimittäin edelleen. Kasvissosekeittoja teen aika usein, ja ohjetta aika lailla vaihdellen. Suosikki-porkkanakeiton lisäksi tämä Koskenlaskija-juustoa sisältävä sosekeitto-ohje on mitä parhain. Aina hyvää ja maistuvaa. Kasviksia voi toki vaihdella, mutta puolikas paketti Koskenlaskijaa pysyy, se tekee ihmeitä maulle. Parasta on tietysti myös se, että tästä pitää koko perhe, pikkukokki etunenässä.


Kasvissosekeitto


2 sipulia
1 pieni bataatti
2 perunaa
3 porkkanaa
vettä
1,5-2 kasvisliemikuutiota
mustapippuria
1/2 pkt Koskenlaskija-juustoa

päälle
fetamurua
basilikaa

Kuori kasvikset ja pilko ne reiluiksi paloiksi. Kaada kasvikset kattilaan ja lisää vettä niin että ne juuri sopivasti peittyvät. Kun vesi kiehuu, lisää kasvisliemikuutiot ja rouhi mukaan hieman mustapippuria. Keitä kasvikset kypsiksi. Soseuta sauvasekoittimella ja lisää keittoon puolikas paketti Koskenlaskijaa pieninä paloina. Anna juuston sulaa sekoitellen.

Ripottele keiton päälle halutessasi fetamurua sekä tuoretta basilikaa.

2 kommenttia:

  1. Samaa mieltä olen - koskenlaskijaa ei oikein meinaa mikään korvata sosekeitossa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo juuri sopivasti makua ja pehmeyttä!

      Poista