Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Jouluinen banoffee



Nyt on joulukuu huristanut ohi sellaista vauhtia, ettei ole bloggaaja pysynyt perässä. On ollut työkiireitä, jouluvalmisteluja, joulukonsertteja, pikkukokin kanssa touhuiluja ja vaikka mitä. On jäänyt blogi kakkoseksi. Tänä jouluna menemme valmiisiin joulupöytiin ja olen asiasta hurjan kiitollinen. Syksyn hulinan jälkeen kaikki ylimääräinen siivoilu ja kokkailu tuntuisi juuri nyt superrankalta. Nyt saamme vain astua autoon, hurauttaa mummiloihin ja nauttia joulutunnelmasta. Tämä joulu on niin hurjan lyhytkin, että olen koittanut välttää kaikkea ylimääräistä joulustressiä. Nautitaan niistä muutamasta vapaapäivästä ja haetaan joulutunnelmaa rauhoittumalla ja keskittymällä perheeseen.

Olen luvannut sentään tehdä jälkiruoan jouluaaton juhlapöytään, ja tänä vuonna ajattelin mennä tutulla ja turvallisella piparimudcakella. Se valmistuu nopeasti, on herkullisen jouluinen ja helppo kuljettaa vuoassaan automatkan ajan. Toinen helppoakin helpompi joulujälkkäri olisi tämä jouluinen banoffee, jonka valmistimme ystäväporukalla alkukuusta tyttöjen iltaan. Banoffee on suurta herkkuani ja pieni jouluinen tuunaus tulee, kun sen valmistaa piparkakuista ja koristelee kirpsakoilla puolukoilla.

Aivan taivaallisen hyvää!

Jos kaipaat joulupöytään jotain muita leivontaideoita niin kurkkaapa vaikka komea piparkakkukakku, jouluinen porkkana-maustekakku, pakastettu luumujuustokakku, maistuva glögijuustokakku tai kaunis pipariboston


Jouluinen banoffee


250 g piparkakkuja
75 g voita

2 banaania
2 rkl sitruunan mehua
1 tlk valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa
2 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria

päälle
puolukoita

Hienonna piparkakut tehosekoittimessa tai käsin laittamalla piparkakut suljettuun pakastepussiin ja hakkaamalla niitä esim. kaulimella. Lisää piparimuruun sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Painele pipariseos 24-26 cm irtopohjavuoan pohjalle ja parin sentin verran reunoille (laita leivinpaperi tarvittaessa vuoan pohjalle). Anna pohjan jähmettyä n. 15-30 minuuttia jääkaapissa.

Lusikoi piparipohjan päälle karamellisoitu kondensoitu maito. Pilko banaanit ja levitä kinuskin päälle. Purista banaaneille aavistus sitruunamehua. Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä banaanien päälle.

Irrota banoffee veitsellä pyöräyttäen vuoasta ja vapauta vuoan reunat. Vedä torttu tarjoiluvadille. Koristele ennen tarjoilua puolukoilla.

Voit valmistaa banoffeen edellisenä päivänä jääkaappiin, mutta koristele torttu puolukoilla vasta juuri ennen tarjoilua.
- - - - - -

Näillä leivontavinkeillä toivottelen teille

Oikein Riemukasta ja Maistuvaa Joulua!


QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus