Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Toiseksi paras focaccia



Olen aina valmistanut focaccia-leipäni täsmälleen samalla ohjella. Tällä luottoreseptillä, jonka kanssa ei koskaan ole mennyt metsään. Välimeren focaccialla on ruokittu niin monet juhlat ja illanistujaiset kuin vain muistan. Aina on onnistunut, aina on ollut hyvää, aina olen saanut laittaa reseptin eteenpäin jakoon.

Vuosien vankkumattoman reseptifanituksen jälkeen oli siis jo aika testata jotain muutakin focacciaohjetta. Alla olevalla ohjeella tulee hieman pienempi leipä kuin vakioreseptilläni ja pinnalle ei roiskita ihan niin paljon "täytteitä" vaan luotetaan enemmän leivän omaan makuun. Focacciasta tuli lisäksi ehkä hieman tiiviimpää kuin aikaisemmin.

No, mitä voin villistä reseptinvaihtokokeilustani sanoa? Focaccia on aina hyvää, siitä ei pääse mihinkään. Tästäkin leivästä vetelin puolet heti valmistuspäivänä. Silti, jos nyt on pakko valita, jatkan ehkä kuitenkin luottoreseptilläni myös jatkossa. Tämä ohje jää siis kakkoseksi. Haluan kuitenkin jakaa sen teille, sillä toiseksi paras ei missään nimessä ole huono. Kokeile ja testaa, mikä on sinun lempifocacciasi.

Rosmariini-valkosipulifocaccia


1 3/4 dl vettä
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
1/2 dl oliiviöljyä

pinnalle
2 valkosipulinkynttä
tuoretta tai kuivattua rosmariinia
ripaus suolaa
n. 2 rkl oliiviöljyä

Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi (n. 42 astetta). Sekoita jauhot, kuivahiiva ja suola ja kaada päälle vesi ja öljy. Sekoita hyvin ja lisää tarvittaessa tilkka vettä, jos taikina on kuivaa tai jauhoja, jos taikina on löysää. Vaivaa (kädellä) kymmenisen minuuttia, kunnes taikina on pehmeää ja leipoutuu helposti.

Nosta taikina öljyttyyn kulhoon ja peitä kelmulla. Anna taikinan kohota reilu 45 minuuttia lämpimässä, vedottomassa paikassa. Vaivaa taikinaa hetki ja kumoa jauhotetulle alustalle. Muotoile taikinasta pallo ja kauli se ohueksi, halkaisijaltaan n. 30 cm levyksi. Nosta leipä öljytylle leivinpaperille, peitä liinalla ja anna kohota vielä 20-30 minuttia.

Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet ja riivi rosmariininlehdet oksista, mikäli käytät tuoretta rosmariinia. Kasta sormet jauhoon ja paina leipään syviä kuoppia. Ripottele päälle suola, rosmariini ja valkosipulit ja valuta päälle öljyä. Kypsennä leipää 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes leipä on kullanruskea.

QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Monen kokeilun jälkeen olen todennut, että paras rapsakkuus focacciaan syntyy, kun heittää sen suoraan hieman jo lämmitetylle kevyesti öljytylle uunipellille. Luulen jopa, että tässä on focaccian salaisuus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Terve Polkkapossu ja pahoittelut ihan tosi myöhäisestä vastauksesta! Toihan on siis sama juju, mitä itse käytän pizzapohjassa. Ihan mahtavaa, että sama kikka toimii siis myös focacciassa! Täytyykin muistaa kokeilla tätä heti kun seuraavaa focacciaa leivon. Kiitos!

      Poista

Follow @hellajahoukutus