Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Kokonainen lime-chilibroileri salsa verdellä



Broileri on monipuolinen ja maistuva arkiruoka, kuten hyvin tiedätte. Ikävä kyllä, siihen se usein jää. Juhlapyhinä pöytään nostetaan paistia, fisua, piffit tai jotain muuta "hienompaa". Broilerista tulee harvoin valmistettua fiinimpää ateriaa, mikä on itse asiassa aika sääli. Se kun on pienellä vaivalla ja hyviä raaka-aineita käyttäen mitä mainioin paremmankin päivällisen pääruoka. Ja maistuu varmasti itse kullekin.

Juhlavamman aterian saa erityisen helposti kokonaisesta broilerista. Jyväbroilerin kokonainen, yrtti-pippuriseoksella pintamaustettu broileri päätyi meidän sunnuntaipäivällisen raaka-aineeksi. Pakko tunnustaa, että jännitin hieman kokonaisen broilerin valmistamista, sillä olin niin sanotusti ensimmäistä kertaa pappia kyydissä. Huoli oli turha, sillä eihän se mitenkään vaikeaa ollut. Vaikka Jyväbroilerin broiskussa onkin valmis pintamauste, kokonainen broileri kannattaa aina lisämaustaa vähintään nahan ja lihan välistä sekä mielellään myös sisäpuolelta. Näin varmistetaan, että liha saa varmasti riittävästi makua ja mehevyyttä. Riittävän pitkä kypsytys ja alhainen lämpötila pitävät myös huolen, ettei broileri pääse kuivumaan.

Ensimmäinen kokonainen broilerini maustui herkullisella limen, chilin, inkiväärin, valkosipulin ja yrttien yhdistelmällä. Sen lisukkeeksi valmistin salsa verden - vihreän kastikkeen, jossa toistuvat yrtit sekä valkosipuli. Olin hieman jopa yllättynyt, miten hyvin chilin ja limen maku imeytyi broilerinlihaan.

Kyllä tätä kelpaa tarjota. Niin arkena kuin juhlanakin.


Kokonainen lime-chilibroileri salsa verdellä


1 kokonainen jyväbroileri

marinadi
3 cm pala inkivääriä
2 chiliä
2 valkosipulinkynttä
1 lime
nippu tuoretta korianteria
2 tl oliiviöljyä

broilerin sisään
suolaa
1 lime
2-3 valkosipulinkynttä
2 cm pala inkivääriä
pieni nippu korianterin, lehtipersiljan ja rosmariinin oksia

salsa verde
2 valkosipulinkynttä
iso nippu lehtipersiljaa
1/2 nippu basilikaa
1/2 nippu korianteria 
4 anjovisfilettä
3 rkl kapriksia
1 tl Dijon-sinappia
2 rkl sitruunamehua
n. 1 dl oliiviöljyä
mustapippuria


Pilko kuorittu inkivääri, chilit ja valkosipulit karkeasti. Raasta limen kuori ja purista mehu. Laita ainekset tehosekoittimeen korianterin ja oliiviöljyn kanssa ja sekoita tahnaksi.

Ota broileri huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen valmistamista. Tee tilaa nahan ja lihan väliin linnun reisien ja rintojen kohdalle työntämällä varovasti sormia nahan alle. Työnnä suurin osa marinadista näihin onkaloihin. Levitä loput marinadista broilerin pinnalle.

Laita broilerin sisälle hieman suolaa sekä pari valkosipulinkynttä, lohkottu lime, kuorittu ja paloilteltu inkivääri sekä yrttejä. Laita linnun jalat solmuun paistonkestävällä narulla (tai foliorullalla, kuten minä). Nosta broileri uunivuokaan ja paista 160 asteessa noin 1h 45min. Valele broilerin pintaa paistonesteillä pari-kolme kertaa paiston aikana. Lintu on kypsää, kun koipitaipeeseen pistettäessä ulos valuva neste on kirkasta. Ota kana pois uunista ja anna levätä hetki folion alla.

Tee salsa verde broilerin kypsentyessä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Laita ne yrttien, anjovisfileiden, kapriksien ja sinapin kanssa tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi tahnaksi. Valuta joukkoon sitruunamehu ja mausta mustapippurilla. Lisää oliiviöljyä, kunnes kastikkeesta tulee lusikoitavaa tahnaa. Anna maustua viileässä vähintään puoli tuntia.

Tarjoa broileri ja salsa verde uunissa paahdettujen bataattien, perunoiden ja sipulien kanssa. Mausta kasvikset suolalla ja pippurilla, pyörittele oliiviöljyssä ja paista kanan kanssa uunissa (160 astetta) noin 45 minuuttia. Voit paahtaa kasvikset joko samassa uunivuoassa kuin kana, jolloin ne imevät itseensä kanan paistonestettä tai erillisessä vuoassa.

http://www.blogirinki.fi/
Yhteistyössä Jyväbroiler

Lisää herkullisia reseptivinkkejä broileriruokiin voit käydä kurkkaamassa Blogiringin kampanjasivulta!
QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus