Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Tervetuloa!

Tervetuloa!

Hae tästä blogista

SEURAA BLOGIANI

Blogiarkisto

Ethän kopioi kuviani. Sisällön tarjoaa Blogger.

- - - - - - - -

Hella & houkutus -blogissa kokataan ja leivotaan rennolla otteella. Hellallani valmistuu arjen pyörityksessä syntyviä helppoja ja herkullisia ruokia sekä leivonnaisia. Välillä kameraan tallentuu myös muita elämän kauniita hetkiä. Tervetuloa mukaan!

Yhden kattilan kikhernepasta



Viime kesäkuussa tein ensimmäisen kerran yhden kattilan pastaa. Mieleeni ei tuolloin juolahtanut, että tämä toimiva konsepti voisi olla varioitavissa myös muilla aineksilla. Mutta siis totta kai on! Me Naisissa julkaistiin syksyllä kasa yhden kattilan pastareseptejä, jotka otin heti talteen. Tässä niistä yksi hieman varioituna. Makuina kikherneitä, parsakaalia ja aurinkokuivattua tomaattia. Toimii!

Yhden kattilan pastoissa haastavinta on oikean nestemäärän löytäminen. Pastavettähän kuuluisi keittäessä olla reilusti, mutta yhden kattilan pastoissa taas syönnin kannalta toimivinta on, että keitinvesi imeytyy mahdollisimman tehokkaasti pastaan. Eli että nestettä on valmiissa pastassa mahdollisimman vähän. Tämä ei koskaan täysin toteudu, joten kannattaa valmiista pastasta joko valuttaa hieman nestettä kattilasta tai vaan reippaasti nostella pastat ja muut ainekset lautaselle ja jättää ylimääräiset nesteet kattilaan. Pastaveden mukana on paljon herkullisia makuja, joten sitä kannattaa sisällyttää myös lautaselle. Ei ole ainakaan kuivaa, ei.

Yhden kattilan kikhernepasta

neljälle

3 valkosipulinkynttä
350 g pastaa
1 prk käyttövalmiita kikherneitä
200 g parsakaalinnuppuja (pakaste)
1,5 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
2 rkl tomaattipyreetä
tuoretta persiljaa
3 rkl oliiviöljyä
9 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
mustapippuria
chiliä

parmesania tarjoiluun

Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Pane valkosipuli, pasta, valutetut kikherneet, parsakaalit, pilkotut aurinkokuivatut tomaatit, hienonnettu persilja ja öljy isoon kattilaan. Lisää vesi, liemikuutiot ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes pasta on sopivan kypsää. Sekoita ruokaa pari kertaa keittämisen aikana.

Lisää parmesanraastetta valmiiseen ruokaan.
QuickEdit
Mona
4 Comments
Share :

4 kommenttia:

  1. Hauskan näköinen kuva! Varmasti myös hyvää ja helposti varioitavaa, kuten sanoit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, noin kauniisti ainekset eivät kattilassa pysyneet enää veden lisäämisen jälkeen :D

      Poista
  2. Tää oon niin mystinen ruoka että pakko on joskus kokeilla :) Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se joo vähän :D Mutta yllättävän toimiva.

      Poista

[name=Hella ja houkutus] [img=https://1.bp.blogspot.com/-6qmcIVIuHPs/WSKTogGFfqI/AAAAAAAAJPA/zl9dLMka6W0dRyAvoF-UaOtOPorFFk4bQCLcB/s1600/haarukka.png] [description=Seuraa blogiani] (facebook=https://www.facebook.com/hellajahoukutus) (instagram=https://www.instagram.com/hellajahoukutus/) (bloglovin=https://www.bloglovin.com/blogs/hella-andamp-houkutus-3646076)

Follow @hellajahoukutus