Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Tervetuloa!

Tervetuloa!

Hae tästä blogista

SEURAA BLOGIANI

Blogiarkisto

Ethän kopioi kuviani. Sisällön tarjoaa Blogger.

- - - - - - - -

Hella & houkutus -blogissa kokataan ja leivotaan rennolla otteella. Hellallani valmistuu arjen pyörityksessä syntyviä helppoja ja herkullisia ruokia sekä leivonnaisia. Välillä kameraan tallentuu myös muita elämän kauniita hetkiä. Tervetuloa mukaan!

Marjatrifle (a.k.a. Pappilan hätävara)



Laitetaanpa tästä heti jakoon ristiäisiin valmistettu marjatriflen resepti, nyt kun tuoreita marjoja vielä joten kuten löytyy. Marjatriflen ohjeen nappasin Belle Baie-blogista. Hienon nimen takaa löytyy tutun suomalaisen jälkiruoan eli pappilan hätävaran tapainen herkku. Isoon lasimaljaan koottuna ja tuoreita marjoja käyttäen trifle on upea jälkiruoka ja kahvipöydän komistus. Täytteeseen makua antaa mantelimassa sekä turkkilainen jogurtti.

Tämä oli aivan loistavan makuista ja hupeni ristiäispöydästämme ensimmäisenä. Ehdoton reseptiaarre, joka laitetaan talteen tulevia juhlia varten.

Marjatrifle


kääretorttupohja
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

täyte
5 dl turkkilaista jogurttia
4 dl vispikermaa
1 dl sokeria
100 g mantelimassaa

marjoiksi
mitä vain tuoreita marjoja, kuten
vadelmia
puna- ja mustaherukoita
mansikoita
pensasmustikoita
 
Laita edellisenä päivänä mantelimassa pakkaseen. Voit myös valmistaa halutessasi kääretorttupohjan edellisenä päivänä.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa huolella - vaahto on valmista, kun vatkaimella valuttamasi kuvio jää hetkeksi vaahdon pintaan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen. Kaada uunipellille leivinpaperin päälle.

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 minuuttia. Tortun pinta saa saada hieman väriä, mutta varo ettei se pala. Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota päällimäinen leivinpaperi heti, muuten se tarttuu pintaan kiinni.

Valmista täyte. Sekoita sokeri ja jogurtti. Vatkaa kerma. Yhdistä kerma ja jogurttiseos ja raasta sekaan mantelimassa.

Kokoa marjatrifle isoon lasivuokaan kerroksittain: torttupohjan paloja, täytettä, marjoja, torttupohjaa, täytettä, marjoja jne...
QuickEdit
Mona
5 Comments
Share :

5 kommenttia:

  1. Ihanaa vaihtelua jälkkäripöytään perinteisten kakkujen rinnalle!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Ja plussaa siitä että on niin helppo tehdä :)

      Poista
  2. Teidän pappilassa on kyllä kaappi täynnä herkkuja käytettäväksi hätävarana. Meidän pappila on niin köyhä ettei siellä ollut muuta kuin kaurakeksejä, puolukoita ja vähän kermaa ja sokeria... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, juu ei ehkä tosiaan se perinteisin Hätävara, vaan vähän premium-versio :D Nuo teidän ainekset kuulostavat tutummalta, ja herkkua tulee niistäkin!

      Poista
    2. On niin hyvää, tuoreet marjat kruunaavat kokonaisuuden

      Poista

[name=Hella ja houkutus] [img=https://1.bp.blogspot.com/-6qmcIVIuHPs/WSKTogGFfqI/AAAAAAAAJPA/zl9dLMka6W0dRyAvoF-UaOtOPorFFk4bQCLcB/s1600/haarukka.png] [description=Seuraa blogiani] (facebook=https://www.facebook.com/hellajahoukutus) (instagram=https://www.instagram.com/hellajahoukutus/) (bloglovin=https://www.bloglovin.com/blogs/hella-andamp-houkutus-3646076)

Follow @hellajahoukutus