Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Raparperikeitto ja erilainen juhannusErilainen juhannus. Ei mökkeilyä, veneilyä tai festareita. Ei juhlimista läpi yöttömän yön. Ei pitkään pohdituttaneita juhannussuunnitelmia. Ei skumppaa, saunaolutta tai sangriaa.

Sen sijaan jännittynyttä odottelua ja h-hetken lähenemistä. Ruokaa, grillailua, ystäviä, perhettä ja saunomista. Toivottavasti hieman aurinkoa. Villasukkia. Kotoilua. Raparperimehua.

Tänä juhannuksena otamme rauhallisesti ja heilumme kotikulmilla. Pikkukokin laskettu aika lähenee koko ajan, joten pitkät mökkireissut tuntuivat hieman liian rohkealta vaihtoehdolta näille hetkille. Onneksi iso maha ei estä nauttimasta siitä melkeinpä tärkeimmästä - hyvästä ruoasta. Päinvastoin. Kun skumppalasi täyttyy vissyllä ja jalat tekee mieli ennemmin nostaa ylös kuin tunkea tanssikenkiin, voi onneksi keskittyä syömään hyvin ja nauttimaan olostaan. Vielä hetken saan nauttia tästä masusta ja tuntea sen liikkuvan. Vielä hetken voin mennä nokosille juuri silloin kun huvittaa. Vielä hetken joudun odottamaan sinua.

Sitä ennen juon vähän raparperikeittoa. Juhannuksen kunniaksi.

Raparperikeitto


7 dl pilkottuja raparpereja
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
6 dl vettä 
2 rkl perunajauhoja
2 rkl vettä

Huuhtele raparperit ja leikkaa paloiksi. Laita raparperipalat sokerin kanssa kerroksittain kattilaan. Kaada vesi päälle ja hauduta hiljaa kannen alla kunnes raparperipalat ovat pehmenneet. Sekoita perunajauhot vesitilkkaan ja kaada ohuena nauhana kattilaan koko ajan sekoittaen. Jäähdytä.

Nauti sellaisenaan tai maustamattoman jugurtin, puuron tai vaikka vaniljajäätelön kera.

QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

 1. Mukavia "loppumetrejä" & oikein hauskaa juhannusta!!
  Meillä menee juhannus ihan samoissa merkeissä kuin teillä, ainoa että itsellä ei ole h-hetkeä käsillä...tai oikeastaan on, mutta h-hetki liittyy karvaiseen kaveriin.... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nanne ja oikein mukavaa juhannusta sinnekin! Karvaisen kaverin h-hetki kuulostaa myös aika jännittävältä! :)

   Poista

Follow @hellajahoukutus