Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Tervetuloa!

Tervetuloa!

Hae tästä blogista

SEURAA BLOGIANI

Blogiarkisto

Ethän kopioi kuviani. Sisällön tarjoaa Blogger.

- - - - - - - -

Hella & houkutus -blogissa kokataan ja leivotaan rennolla otteella. Hellallani valmistuu arjen pyörityksessä syntyviä helppoja ja herkullisia ruokia sekä leivonnaisia. Välillä kameraan tallentuu myös muita elämän kauniita hetkiä. Tervetuloa mukaan!

Melkein banoffee



Viikonloppuna vietin rauhallista tyttöjen lauantai-iltaa kahdestaan Selma-koiramme kanssa. Kuten aina tyttöjen illassa, myös meillä herkut olivat kohdillaan. Tiesin jo hyvissä ajoin, että haluan pitkästä aikaa tehdä jotain hyvää jälkkäriä, mutta toisaalta en jaksanut alkaa kovin mittavaan leipomisurakkaan. Kielen päällä maistui kinuskin ja banaanin herkullinen yhdistelmä. Siispä kokeilin nopeampaa versiota makeasta banoffee-kakusta.

Perinteisen banoffeen kinuski tehdään kondensoidusta maidosta, jota keitetään purkissaan kolmisen tuntia. Tässä "look alike" -versiossa kinuski tehdään kermaan sulatetuista Omar-karkeista. Eikä ollut kuulkaa yhtään hassumpaa kinuskin korviketta! Tosi maukasta, melko toffeemaista kastiketta! "Kakku" syntyi hujauksessa - eikä sen tuhoamiseenkaan kovin montaa iltaa kulunut. :)

Banoffeeta matkiva banaani-kinuskikakku


200 g kaurakeksejä
75 g voita

2 dl kuohukermaa
1 pss Fazer Omar-makeisia
3 banaania
1 rkl sitruunanmehua
2 tl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
200 g lime-valkosuklaarahkaa

kaakaojauhetta koristeeksi

Hienonna keksit monitoimikoneessa ja lisää sulatettu rasva. Painele keksiseos tarjoiluastialle 1-1,5 cm paksuiseksi pohjaksi. Laita jääkaappiin odottelemaan täytteiden valmistumista.

Kiehauta kerma kattilassa ja lisää makeiset. Anna kiehua hiljalleen seoittaen 10-15 minuuttia. Nosta kattila jäähtymään esimerkiksi kylmävesialtaaseen. Levitä kylmä kinuski vuokaan keksiseoksen päälle.

Viipaloi banaanit ja levitä ne vuokaan kinuskin päälle. Purista banaaneille sitruunanmehua. Vaahdota vispikerma ja lisää joukkoon vaniljasokeri ja rahka. Kaada kermaseos banaanien päälle. Koristele kaakaojauheella.

(Kuvan banoffeen tein aavistuksen pienemmällä satsilla kuin tässä ohjeessa, joten varaudu reseptin mukaisilla määrillä isompaan tarjoiluastiaan. Ja useampaan syöjään.)
QuickEdit
Mona
4 Comments
Share :

4 kommenttia:

  1. Oi, lime-valkosuklaarahka raikastaa kokonaisuutta varmaan kivasti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, sopi todella hyvin banaanin ja kinuskin kaveriksi!

      Poista

[name=Hella ja houkutus] [img=https://1.bp.blogspot.com/-6qmcIVIuHPs/WSKTogGFfqI/AAAAAAAAJPA/zl9dLMka6W0dRyAvoF-UaOtOPorFFk4bQCLcB/s1600/haarukka.png] [description=Seuraa blogiani] (facebook=https://www.facebook.com/hellajahoukutus) (instagram=https://www.instagram.com/hellajahoukutus/) (bloglovin=https://www.bloglovin.com/blogs/hella-andamp-houkutus-3646076)

Follow @hellajahoukutus