Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Auringon kutsumat kasvikset




Lihapiirakkayliähkyn jälkeen tuli olo, että tällä viikolla pitäisi ehkä yrittää syödä taas vähän terveellisemmin. Tai ainakin vihreämmin. Viikon ruokalistalle valittiin siis melko salaatti- ja kasvispitoisia annoksia. Minulle ainakin kasvikset maistuvat sitä paremmin mitä enemmän aurinko paistaa. En tiedä, onko se se "bikinikausi lähenee"-peikko, joka huutelee jossain tuolla korvanjuuressa aina kun kevätpäiväntasauksesta on päästy. Vai näyttävätkö kasvikset vaan houkuttelevammilta auringonpaisteessa.

Väliäkö hällä, vihanneksia siis nassuun! Tässä ainakin eri hyvä kasvisherkku, joka miellyttää makuhermojen lisäksi myös silmää.

Auringon kutsumat uunikasvikset

kahdelle lisukkeeksi, yhdelle ateriaksi

2 porkkanaa
1/2 kesäkurpitsa
1/2-1 bataatti
1-2 sipulia
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
kuivattua timjamia, basilikaa ja persiljaa (tai tietysti yhtä hyvin tuoretta - tällä kertaa vaan käytin kuivattuja)

pari kourallista rucolaa
varsi tai pari kevätsipulia
hyvää fetajuustoa
sitruunaoliiviöljyä

Pilko porkkanat, kesäkurpitsa, bataatti ja sipuli. Laita kulhoon ja kaada päälle reilu loraus oliiviöljyä sekä mausta suolalla, mustapippurilla sekä yrteillä. Sekoita. Kaada uunivuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia.

Kasaa tarjoilulautaselle ensin rucola, sitten kuumat uunikasvikset ja päälle murennettua fetajuustoa, pilkottua kevätsipulia sekä loraus sitruunoliiviöljyä (tai sitruunamehua ja oliiviöljyä).

Nauti aurinkoisessa kevätsäässä! :)
QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus