Lihapiirakkayliähkyn jälkeen tuli olo, että tällä viikolla pitäisi ehkä yrittää syödä taas vähän terveellisemmin. Tai ainakin vihreämmin. Viikon ruokalistalle valittiin siis melko salaatti- ja kasvispitoisia annoksia. Minulle ainakin kasvikset maistuvat sitä paremmin mitä enemmän aurinko paistaa. En tiedä, onko se se "bikinikausi lähenee"-peikko, joka huutelee jossain tuolla korvanjuuressa aina kun kevätpäiväntasauksesta on päästy. Vai näyttävätkö kasvikset vaan houkuttelevammilta auringonpaisteessa.
Väliäkö hällä, vihanneksia siis nassuun! Tässä ainakin eri hyvä kasvisherkku, joka miellyttää makuhermojen lisäksi myös silmää.
Auringon kutsumat uunikasvikset
kahdelle lisukkeeksi, yhdelle ateriaksi2 porkkanaa
1/2 kesäkurpitsa
1/2-1 bataatti
1-2 sipulia
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
kuivattua timjamia, basilikaa ja persiljaa (tai tietysti yhtä hyvin tuoretta - tällä kertaa vaan käytin kuivattuja)
pari kourallista rucolaa
varsi tai pari kevätsipulia
hyvää fetajuustoa
sitruunaoliiviöljyä
Pilko porkkanat, kesäkurpitsa, bataatti ja sipuli. Laita kulhoon ja kaada päälle reilu loraus oliiviöljyä sekä mausta suolalla, mustapippurilla sekä yrteillä. Sekoita. Kaada uunivuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia.
Kasaa tarjoilulautaselle ensin rucola, sitten kuumat uunikasvikset ja päälle murennettua fetajuustoa, pilkottua kevätsipulia sekä loraus sitruunoliiviöljyä (tai sitruunamehua ja oliiviöljyä).
Nauti aurinkoisessa kevätsäässä! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti