Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

ItsenäisyyspäiväruokiaSiis onko olemassa jotain itsenäisyyspäivän perinneruokaa? Niinkuin joulupöydän rosolli tai vappupiknikin perunasalaatti? Millä ruoalla juhlistetaan rakkaan isänmaan synttäripäivää?

Tiedän, tiedän, no tietenkin suomalaisella perinneruoalla. Karjalanpaistilla ja poronkäristyksellä, lakkahillolla ja leipäjuustolla. Ruoilla, joita on nautittu suomalaisissa keittiöissä näiden 95 itsenäisen vuoden ajan. (Tätä varten oli muuten ihan pakko googlettaa suomalaiset perinneruoat ja löytyi todella hilpeä Wikipedia-luettelo suomalaisista perinneruokalajeista. Mukana esimerkiksi Klimppisoppa, Mustikkapöperö, Rönttönen ja Lanttusupikas. Näihin on pakko tutustua joskus paremmin!!).

Meidän itsenäisyyspäiväpöydässä ei ole tainnut koskaan olla tarjolla mitään erityisen supisuomalaista. Pääasiassa yksinkertaisesti hyvää ja maistuvaa ruokaa, kynttilöitä ja hetken rauhoittuminen päivän historialliseen merkitykseen. Siihen, että saamme ruokapöydässämme nauttia suurin piirtein mitä ikinä haluamme, herkutella, syöpötellä ja saada vatsamme täyteen joka ikinen päivä. Lämpimässä kodissa, rakkaiden kanssa.

Se ei ole itsestäänselvyys. Kiitos isät, äidit, isoisät ja isoäidit.

------

Kuvissa esiintyvää porsaan sisäfilettä meillä syötiin pari viikkoa sitten ja ajattelin, että se voisi yksinkertaisuudessaan olla aika toimiva itsenäisyyspäivän ruokakin. Aikaa keittiössä hääräilyyn ei mene mitenkään erityisen kauan ja lopputulos on maukas ja ripauksen juhlavakin.

Ja onhan ne porsaat aika suomalaisia.

Heheh, nyt kun kaivelin blogiarkistoja, niin tätä samaista ruokaa olen tarjonnut teille arvon lukijat myös viime vuoden joulupöytään. Täältä löytyy ohje! No, juhlapöytä kuin juhlapöytä, hyvää se ainakin on.

Tämän syöpöttelyn jälkeen on hyvä kellahtaa sohvalle katsomaan Linnan juhlia ja Tuntematonta sotilasta. Itsenäisyyspäivän perinnetv-ohjelmia. Niitä kun nyt ainakin löytyy.

Leppoisaa itsenäisyyspäivää!

QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus