Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Juu, juu, juuressipseissä löytyy!Vuosi sitten messuilla törmäsin aivan mahtavaan keksintöön. Sipsiritilään, joka mahdollisti sipsien tekemisen kotona "helposti ilman rasvaa ja lisäaineita". Sipsiritilälle aseteltiin ohueksi viipaloidut perunalastut, maustettiin ne oman maun mukaan ja iskettiin koko hökötys mikroon (!) muutamaksi minuutiksi. Ja kas, itsetehdyt, rasvattomat, lisäaineettomat ja rapsakat sipsit olivat valmiit!!

En ostanut.

Jotenkin ajattelin, että uuni ja uunipelti ajaisivat aivan saman asian. No, ehkä sipseistä ei tulisi aivan niin rapeita ja täydellisen rasvattomia kuin tällaisella erikoisesti-juuri-sipsien-valmistukseen-suunnitelulla-ritilällä. Mutta herkullisia kuitenkin.

Viikonloppuna kokeilin. Olin oikeassa.

Juuressipsit


1 bataatti
1 palsternakka
1 Rosamunda-peruna
2 porkkanaa
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta

Pese juurekset huolellisesti ja kuori halutessasi. Viipaloi juurekset mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi veitsellä tai vihannesleikkurilla. Asettele juuresviipaleet uunipellille vieretysten niin, etteivät ne ole kovin paljon päällekäin. Tähän satsiin meillä tarvittiin kaksi uunipeltiä. Ripottele päälle suolaa, paprikajauhetta ja hieman mustapippuria.

Paista 150-175-asteisessa uunissa, kunnes viipaleet ovat ruskistuneet. Meillä aikaa meni noin 40 minuuttia. Kiertoilmauunisssa kaksi peltiä kypsyivät sopuisasti samaan aikaan, välillä vaihdoin vain peltien paikkaa, kun ylempi näytti ruskistuvan aavistuksen tehokkaammin.

Nauti sellaisenaan tai mehevän dipin kera. Kuten vaikka jogurttidipin, jossa on turkkilaista jogurttia, tuoretta ruohosipulia, puristettua sitruunan mehua, suolaa ja mustapippuria. Tästä sipsisatsista riittää hyvin kahdelle herkkusuulle lauantai-illaksi, isommalle porukalle kannattaa tehdä vähintään tuplana.

Ja hei, tämä oli muuten ensimmäinen To Cook -listaltani ruksittava kokkailuhaave! Check! Mitäs sitten seuraavaksi?

QuickEdit
Mona
6 Comments
Share :

6 kommenttia:

 1. Heh, katselin ko. ritilää Stockalla vkonloppuna, enkä ostanut :) mulle kelpaa myös oman uunin sipsit, ainakin toistaiseksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, niitä on siis vielä myynnissä? Että et sitten säkään välineurheilijana lämmennyt? ;)

   Poista
 2. Sipsiritilä mikroon :-) Joopa. Nämä sinun on takuulla 100 kertaa parempia. Ja pitäähän sipseissä nyt vähän rasvaa olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä, uskomatonta mutta totta! Olen aivan samaa mieltä, että jos kerran sipsejä syödään niin edes jokunen rasvatippa on kyllä paikallaan :)

   Poista
 3. Missä kohtaa sulla toi oliiviöljy sipseihin menee kun aineluettelossa se oli muttei missään tekovaiheessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei hyvä huomio, oliiviöljy oli jäänyt tekstissä mainitsematta. Eli öljy tulee juuresviipaleiden päälle ennen maustamista. Lorauta ohuena nauhana oliiviöljyä viipaleille ja sen jälkeen ripottele nuo suola, mustapippuri ja paprikajauhe.

   Poista

Follow @hellajahoukutus