Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Vaniljainen mustikkapiirakka



Tällä viikolla on tehnyt aivan valtavasti mieli kaikkea makeaa. Joka päivä. Leipomaan en ole kerennyt, joten on ollut tyytyminen jäätelöön ja pariin suklaapalaan. Eilenkin käväisin juuri ennen lähikaupan sulkeutumista vielä Aino-suklaajäätelöä hakemassa. Oli vaan pakko. Nam!

Tässä siis viikon herkku-teemalla Kinuskikissalta bongattu vaniljaisen mustikkapiirakan ohje, joka oli vähän normaalia työläämpi mutta ehdottomasti panostuksensa arvoinen :)

Vaniljainen mustikkapiirakka


pohja
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kardemummaa

täyte
¾ dl perunajauhoja
½ dl sokeria
4 dl maitoa
1 keltuainen
1 vaniljatanko
200 g vaniljarahkaa
1 kananmuna
6 dl mustikoita
2 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita muutamassa erässä taikinaan. Levitä voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita kattilassa perunajauhot ja sokeri. Lisää joukkoon vähän kerrassaan maito. Lisää vispilällä sekoittaen keltuainen. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja laita puolikkaat kattilaan. Kuumenna kiisseliä liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes se pulpahtaa muutaman kerran. Nosta pois liedeltä. Poimi vaniljatangon puolikkaat kiisselistä. Sekoita joukkoon vaniljarahka ja kananmuna. Levitä pohjan päälle.

Sekoita mustikoihin perunajauhot ja sokeri. Levitä mustikat vaniljatäytteen päälle.


Paista 200 asteessa 45 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, jos pohjan reunat tummuvat liikaa ennen ajan täyttymistä. Anna piirakan jäähtyä hetken aikaa ennen tarjoilemista.

Herkullista viikonloppua toivotellen! :)
QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus