Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Virkatut matotNyt kun joulu on ohi ja joulupukki jakanut lahjat, voin paljastaa mitä täksi jouluksi tuli pukin konttiin väkerrettyä. Syksyllä aloiteutu virkatut matot valmistuivat juuri sopivasti jouluksi ja pääsivät äidin, mummin ja anopin lahjapaketteihin. Ylimpänä punaiset pöytätabletit, joita valmistui neljä kappaletta.


Samalla kaavalla ja muodolla tein valkoisen sekä sinisen maton. Mattojen halkaisijaksi tuli noin 70-80 cm, joka riitti hyvin yhdestä matonkudekerästä. Matonkuteet hankin Menita Oy:n Soukan myymälästä, jossa valinnanvaraa on runsaasti. Matonkuteiden laatu sekä paksuus vaihtelee väreittäin ja kerittäin, mutta virkkaus onnistui hyvin niin hieman ohuemmalla kuin paksummallakin kuteella.

Mitään kaavaa tai ohjetta minulla ei valitettavasti ole, vaan nämä virkkaukset syntyivät netistä bongattujen kuvien sekä yläasteen käsityömuistojen perusteella. Virkkaus sujui yllättävän nopeasti ja huolettomasti: yhden maton virkkaamiseen meni noin 2-3 iltaa.

Nyt joulupukin pajassa pidetään pientä taukoa virkkupuuhista, mutta keväämmällä voisi taas tarttua koukkuun ja alkaa harjoittelemaan niitä ihania virkattuja koreja, joilla voi kivasti piristää sisutusta!


QuickEdit
Mona
1 Comments
Share :

1 kommentti:

Follow @hellajahoukutus