Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Potkua nakkikeittoon


Nakkikeitto on kotiruoista perinteikkäimpiä ja maistuu erityisesti näin syksyn viileydessä. Perusraaka-aineiden lisäksi keittoon voi hakea potkua myös vähän tulisemmilla mausteilla - toki oman maun mukaan. Meidän sunnuntain soppaa terästivät sekä tuore että makeampi purkista otettu chili. Ohje on alunperin Pirkan nettisivuilta, vain hieman muokattuna.


Nakkikeitto


neljälle

1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
5-6 perunaa
3 porkkanaa
1 purjo
n. 300g nakkeja
1 prk tomaattipyreetä
1 rkl Sweet Chili- kastiketta / -tahnaa
1-2 mietoa chiliä
1 tl oreganoa

koristeluun persiljaa


Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Viipaloi halkaistu ja huuhdeltu purjo. Silppua valmiiksi myös chilit sekä persilja. Kuumenna vesi kattilassa ja liuota siihen kasvisliemikuutio.

Lisää kasvikset kiehuvaan kasvisliemeen ja kypsennä noin 15 minuuttia. Paista paloiteltuja nakkeja pannulla pienessä nokareessa rasvaa, kunnes ne saavat hieman väriä pintaan. Lisää nakit keitoksen joukkoon. Mausta tomaattipyreellä, Sweet Chili -kastikkeella, tuoreella chilillä sekä oreganolla. Ripottele lopuksi pinnalle silputtu persilja.


Keitto oli juuri sopivan mausteista omaan makuun ja lämmitti mukavasti - tosin meidän käyttämät chilit olivat melko mietoja. Keiton kanssa sopii hyvin perinteinen ruisleipä juustolla ja kunnon voilla.

Pirteyttä pimenevään syksyyn kaikille!
QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus