Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Mustikka-juustokakkupalat



Kuten jo kesän aikaisemmassa mustikkareseptissä kerroin (hurjan maukas marjapiirakka, kokeile ihmeessä!), meidän mustikkasato jäi tänä kesänä suorastaan naurettavan pieneksi. Lähimetsästämme ei löytynyt yhtä mukillista enempää mustikoita, liekö syynä kuuma ja kuiva kesä vai yleisesti ottaen vaan huonot marja-apajat. Niinpä itse kerättyjä mustikoita ei pakkasesta löydy. Pensasmustikoita kävimme kuitenkin hakemassa valmiiksi poimittuina, niitä kun tykkää pikkukokki popsia ihan sellaisenaan. 

Tästä syystä pari viikkoa sitten valmistunut mustikka-juustokakkunenkin tehtiin pensasmustikoista. Sopivat kakkuun erittäin hyvin, toki tavallisia metsämustikoita voi tässä ihan yhtä hyvin käyttää. Juustokakkupalat saavat makua pohjaan sulatettavasta valkosuklaasta sekä juustokakkutäytteeseen puserrettavasta sitruunasta. Ihan supersuperhyvä resepti!! Mehevää ja maukasta, ja lisäksi helppo valmistaa, kun ainekset vaan sekoitetaan keskenään. 

Uunivuoallinen hupeni nopeasti, isomman satsin jos haluat, tee kaksinkertaisena ja uunipellille paistumaan.


Mustikka-juustokakkupalat

taikina
125 g voita
100 g valkosuklaata
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa

täyte
250 g tuorejuustoa
1/2 dl sokeria
1 rkl sitruunan mehua
1 kananmuna
2 dl mustikoita

Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää rouhittu valkosuklaa voisulaan ja sulata sekoitellen. Yhdistä sokerit, jauhot ja leivinjauhe keskenään kulhossa. Lisää jauhoseos ja munat kädenlämpöiseen voi-suklaasulaan hyvin sekoittaen. Kaada ja levitä taikina voideltuun tai leivinpaperoituun vuokaan (n. 23 x 25). 

Sekoita tuorejuusto, sokeri, sitruunan mehu ja muna keskenään. Kaada seos taikinan päälle ja levitä tasaiseksi. Ripottele päälle mustikat.

Paista kakkua 175-asteisen uunin keskitasossa 35-40 minuuttia, kunnes juustotäyte on juuri ja juuri kypsä ja tutiseva. Anna kakkulevyn jäähtyä huoneenlämmössä. Leikkaa levy paloiksi. Säilytä jääkaapissa.
QuickEdit
Mona
4 Comments
Share :

4 kommenttia:

  1. Kiva kuulla etten ole ainoa jolla mustikkasato jäi harmittavan vähäiseksi. En tiedä mistä jotkut ihmiset on niitä käynyt poimimassa, mutta itse en ainakaan "vakkaraipaikoilta" löytänyt tänä kesänä juuri yhtään mustikkaa. Pohjoisessa kun käytiin, sain muutaman pakasterasiallisen kotiin tuomisia. Ja nekin on kaikki jo syöty! :D

    VastaaPoista
  2. Okei, ei siis vakkaripaikoiltakaan löytynyt, me kun ei olla tuossa lähimetsäpläntillä ennen mustikanpoimintatarkoituksessa käyty, joten en tiennyt miten hyvä paikka se muutenkaan oli. Kyllä nuo marjat niin nopsaan pakkasesta hupenee, saa nähdä löytyykö joulun jälkeen enää mitään. :)

    VastaaPoista
  3. Just täydellisen näköinen juustokakku, nam! ♥

    VastaaPoista
  4. Kiitos Kanelityttö, aika lähellä täydellisyyttä hipoi!

    VastaaPoista

Follow @hellajahoukutus