Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Kesäkurpitsa-fetapasta (ja kenties broileria päälle)



Kuten jo aikaisemmin kerroin, kesäkurpitsaa on nyt jääkaappi pullollaan, kun oman pihan kesäkurpitsapensas tuottaa melkoista satoa. Kesäkurpitsakakun lisäksi olen upottanut tätä vihreää herkkua mm. pastaan. Heitin joukkoon parmesania ja fetaa sekä sitruunaa makua tuomaan. Muutama kirsikkatomaattikin pääsi väriläiskäksi. Koska kaipasin pikkukokille myös vähän protskua, paistoin broilerin fileet pastan kylkeen. Tämä ei kuitenkaan ole mitenkään välttämätöntä vaan pasta toimii oikein hyvin myös kasvisversiona. Suosittelen kuitenkin nauttimaan pastan heti tuoreeltaan, sillä seuraavalle päivälle se ehtii vähän kuivahtaa jääkaapissa.

Mitäköhän sitä seuraavaksi keksisi? Inspiraatiokansiossa on yksi ihana kesäkurpitsasalaatin ohje ja -keitostakin on minulle vinkkailtu. Stay tuned - vielä on kesäkurpitsaa jäljellä... :)

Kesäkurpitsa-fetapasta

neljälle

350 g pastaa

1 kesäkurpitsa
2 valkosipulinkynttä
kourallinen kirsikkatomaatteja
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
1/2 sitruunan mehu
chilihiutaleita
1,5 dl raastettua parmesanjuustoa
100 g fetajuustoa
tuoretta basilikaa

(4 broilerin fileetä)

Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen.

Leikkaa kesäkurpitsa kuutioiksi. Hienonna valkosipulinkynnet. Puolita kirsikkatomaatit. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla. Lisää pannulle kesäkurpitsat, valkosipuli ja kirsikkatomaatit. Mausta kevyellä suolalla ja mustapippurilla sekä sitruunan mehulla. Kääntele pannulla reilu 5 minuuttia.

(Paista halutessasi toisella pannulla broilerin fileet kypsiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.)

Siivilöi valmis pasta. Sekoita kattilassa keitetyn pastan joukkoon kesäkurpitsa-tomaattiseos. Ripauta joukkoon chilihiutaleet ja raastettu parmesanjuusto. Kääntele sekaisin. Asettele lautaselle pasta, murustele päälle feta. Koristele basilikan lehdillä. (Lisää päälle siivutettu broilerin filee.) Tarjoile ja nauti heti.

QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

Follow @hellajahoukutus