Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Porkkanakakkua kesäkurpitsasta



Lähiaikoina blogissa saattaa olla luvassa yksi jos toinenkin kesäkurpitsaresepti. Pikkupuutarhamme on tuottanut kesäkurpitsaa sitä vauhtia, ettei kokki ole pysynyt perässä. Pieni lavakauluksista tehty istutuspenkki on ollut lähestulkoon kokonaan kesäkurpitsan valtaama. Kurpitsan lehtien alta olemme kaivaneet salaatinlehtiä ja basilikaa; jostain syystä nekin ovat viihtyneet yllättävän hyvin varjopaikassaan.

Onneksi kesäkurpitsa taipuu moneen ruokaan. Sekä leivontaan! Porkkanakakun reseptillä tehty kesäkurpitsakakku on aivan ihanaa herkkua, josta ei oikein edes erota, kumpaa vihannesta kakussa on käytetty - porkkanaa vai kesäkurpitsaa. Ainakaan meidän kahvittelijat eivät meinanneet uskoa, että ihanko oikeasti tässä on kesäkurpitsaa, ei porkkanaa!

Aikamoinen stuntti tuo kesäkurpitsa.


Kesäkurpitsakakku


3 kananmunaa
3 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 tl kanelia
1/2 tl jauhettua inkivääriä
1 tl kardemummaa
1,5 dl sulatettua voita
3 dl kesäkurpitsaraastetta
1 dl ananasmurskaa

kostutus
2 dl omenamehua

kuorrutus
100 g voita
5 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa

koristeeksi
mantelirouhetta

Pese kesäkurpitsa ja raasta se karkealla terällä. Anna raasteen valua hetki siivilässä ja painele sitä välillä lusikalla.

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi. Lisää taikinaan puolet jauhoseoksesta sekä sulatettu voi. Sekoita ja lisää loput jauhoista, kesäkurpitsaraaste sekä ananasmurska. Sekoita tasaiseksi. Laita irtopohjavuoan (halk. 22-24 cm) pohjalle leivinpaperi ja kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 180 asteessa 35-40 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä ja sen jälkeen vetäytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.

Valmista kuorrutus. Laita kulhoon huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri. Vaahdota. Lisää tuorejuusto ja vaniljasokeri ja jatka vaahdottamista kolmisen minuuttia. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta pohja ja levitä päälle täytettä. Tee sama seuraaville kerroksille. Koristele kakku mantelirouheella. Anna mielellään vetäytyä kylmässä vielä hetki ennen tarjoilua.

QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Näyttää niin herkulliselta! Namskis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari, on kyllä herkkua! Ja paranee vaan näin päivän-parin vetäytymisen jälkeen :)

      Poista

Follow @hellajahoukutus