Pannukakut, oi pannukakut! Olisipa aina mahdollisuus syödä pannareita aamiaiseksi. Teen kyllä itse aika harvoin pannukakkuja aamulla, vaan ennemminkin iltapalaksi. Näin niitä tietysti säilyy seuraavalle aamullekin ja saan aamupalaleivän jälkeen ottaa vielä pari herkkupannaria aamiaisjälkkäriksi.
Sitruuna oli ihan uusi tuttavuus pannukakussa. Sitruunan maku tuli hienosti esiin pannareissa ja sopi niihin oikein hyvin. Paksut pyöreät pannukakut katosivat meillä suihin pelkän sokerin säestyksellä, mutta mikäli omistat vaahterasiirappipurkin, lorauta pannareiden päälle vähän siirappia. Myös kermavaahto tuo tietty oman herkullisen lisänsä lautaselle.
Amerikkalaiset sitruunapannukakut
10-15 kpl2 kananmunaa
2 rkl sokeria
250 g ricottaa
3 dl maitoa
2 rkl voisulaa
1 ml vanilja-aromia (tai 1 tl vaniljasokeria)
1 sitruunan kuori raastettuna
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
paistamiseen
voita
tarjoiluun
vaahterasiirappia /
kermavaahtoa /
tomusokeria /
mustikoita
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi vatkaimella. Yhdistä eri astiassa ricotta, maito, voisula, sitruunan kuoriraaste ja vanilja-aromi. Kääntele ne nopeasti vaahtoon. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää taikinaan.
Paista taikinasta miedohkolla lämmöllä paksuja pannukakkuja voissa. Tarjoa vaahterasiirapin, kermavaahdon, tomusokerin tai vaikka mustikoiden kanssa.
Paistaessa tuoksu ainakin ihan mahtava, kohta päästään syömään ��
VastaaPoistaTuoksu on tärkeä osa ruokailuelämystä, toivottavasti makukin oli kohdillaan :D
Poista