Jatketaan vielä sooseilla eli juustokastikkeen perään iki-ihana tsatsiki!
Elin pitkään siinä kuvitelmassa, että aidon tsatsikin tekeminen on jotenkin vaikeaa ja kestää kauan. Rakastan tsatsikia ja söin sitä aina kylässä ja ravintoloissa kauhakaupalla, mutta kotona en uskaltanut lähteä tsatsikintekoon. Mistä ihmeen syystä - en tiedä. Onneksi pari vuotta sitten päätin ottaa härkää sarvista ja Valion ohjetta seuraten tein ensimmäisen tsatsikisatsini. Se oli taivaallista, helppoa ja nopeaa!
Tämän jälkeen tsatsiki on ollut meillä kovassa kulutuksessa. Dippinä, burgereissa, lisukkeena, vaikka minä. Aina onnistuen.
Tsatsiki
puolikas kurkku
1/2 tl suolaa
1-2 valkosipulin kynttä
2 dl turkkilaista jugurttia
1 tl sokeria
1/2 tl mustapippuria
(tuoretta minttua)
Raasta kurkku. Laita se siivilään ja sekoita joukkoon suola. Anna ylimääräisen nesteen valua pois muutaman minuutin ajan painellen välillä lusikalla kurkkuraastetta. Kuori ja hienonna valkosipuli (1 iso tai 2 pienempää). Sekoita kaikki ainekset keskenään. Mausta halutessasi tuoreella mintulla (tämä ei ole kuitenkaan välttämätöntä, hyvää tulee ilmankin). Anna maustua hetken jääkaapissa.
Oi, itse tehty tsatsiki on kyllä hyvää! Ja tuo hamppari tuossa kuvassa näyttää kans herkulliselta.
VastaaPoistaNiin on, aivan superhyvää! Hamppari on lammasburgeri, jota tein vajaa vuosi sitten, ohje löytyypi täältä: http://hellajahoukutus.blogspot.fi/2013/04/lammasburgeri.html
PoistaTsatsiki on dippien parhaimmistoa, toimii aina :)
VastaaPoistaTodellakin, lähes kunkku! ;)
PoistaKyllä se mun mielestä on se kunkku...tai valtaa pitävä kuningatar :)
PoistaHih, näin on! Molempi parempi :)
PoistaTosi hyvää ja helppo tehdä. Suosittelen.
VastaaPoistaKiva kuulla! :)
Poista