Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Juustokastike cheddarista



Apukokki on suurensuuri juustokastikkeen ystävä. Ennen häntä olisin laittanut suuni pienelle irvistykselle juustokastikkeesta puhuttaessa, mutta nykyään tykkään siitä itsekin. Erityisesti texmexruoissa nachojen, tacojen ynnä muiden meksikoherkkujen kaverina.

Juustokastike on eri helppo tehdä itse ja se maistuu hurjan paljon paremmalta kuin valmiit purkkijuustodipit. Juustona kannattaa käyttää cheddaria - joko kovaa cheddarjuustoa tai sulatejuustoversiota. Kummallakin tulee ainakin meidän makuhermoihin uppoava lopputulos. Joku tosin saattaa väittää, ettei tuo cheddarsulatejuusto ole mistään kotoisin. Mielestäni tällaiseen dippikastikkeeseen se sopii kuitenkin oikein mainiosti!

Cheddarjuustokastike


1 dl maitoa
200 g cheddarjuustoa
ripaus mustapippuria

Kuumenna maito kiehumispisteeseen ja nosta kattila hellalta. Sekoita joukkoon paloiteltu / raastettu cheddarjuusto, kunnes juusto on kokonaan sulanut. Mausta ripauksella mustapippuria.
QuickEdit
Mona
12 Comments
Share :

12 kommenttia:

  1. Samaa mieltä. Cheddarjuustoviipaleet, halvinkin sortti sopii tähän erinomaisesti.

    VastaaPoista
  2. Olin juuri tulossa myös komppamaan. Olemme koittaneet sekä ikääntyneellä, herkulla cheddarilla että sillä oranssisella sulatejuustoviipaleisella. Jälkimmäinen toimii meistä paremmin tässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos komppauksesta! :) Mustakin niistä perus sulatejuustoviipaleista tulee ihan tosi hyvä lopputulos. Lisäetuna se, että na ne sulavat kuumaan maitoon nopeasti ja helposti

      Poista
  3. Käykö kuohukerma tähän maidon sijan?

    VastaaPoista
  4. Kyllä käy, sekä kuohu- että ruokakerma!

    VastaaPoista
  5. Ei ihan onnistunut Valion Cheddar-raasteella... :-)

    VastaaPoista
  6. Ok, en ole tuollaista kokeillutkaan, tuo sulatejuustocheddar on ainakin takuuvarma onnistuja.

    VastaaPoista
  7. Voiko tämän tehdä etukäteen, esim edellisenä päivänä jääkaappiin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Ullis! Voi tehdä edellisenä päivänä, säilyy hyvin jääkaapissa suojattuna. Reipas sekoitus vielä ennen käyttöönottoa, kun on voinut vähän jähmettyä kylmässä, mutta hyvin toimii.

      Poista
  8. Prismasta ostettu Cheddar-kimpale raastettuna ei sulanut maitoon sitten millään.. ensi kerralla kokeilen sulatejuustoviipaleilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, sulatejuustoversiolla toimii huomattavasti helpommin!

      Poista

Follow @hellajahoukutus