Ah, kuivakakku! Tuo kaikkien 80-luvun kahvipöytien vakiovaruste. Tuolloin juhlia nyt ei vaan voitu järjestää ilman kuivakakkua tai mielummin useampaa. Pitkän taantuman jälkeen kuivakakut ovat jälleen nousussa ja nostalgisen trendikkäitä tarjottavia. Eikä ihme: kuivakakku on superhelppo ja nopea valmistettava, jossa variaatioita löytyy laidasta laitaan. Kakkua voi maustaa lähestulkoon millä tahansa ja paistaa jos jonkinmoiseen vuokaan ja muotoon.
Tämänkertainen resepti ja kuvat tulevat vierailevalta kokilta. Hän on.... tittididii.... rakas äitini!! Ihanaa, että bloggaaja saa välillä tällaisia sijaistusapuja! :) Äidin kuivakakku on syntynyt parasta ennen -päivää lähentelevistä banaaneista sekä talvisista mausteista. Varsinaista hävikistä herkuksi -ruokaa siis.
Pala mehevää kuivakakkua ja kuppi kahvia - aikamatka parinkymmenen vuoden taakse on valmis!
Banaani-rusinakakku
5 ruskeapilkullista banaania
150 g margariinia tai voita
3 dl sokeria
2 munaa (isoja)
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl suolaa
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
1 tl kanelia
2 dl rusinoita
-----
Mmmmhh... mikä resepti! Noissa kuivakakuissa oli aikoinaan se vika, että niitä oli liikaa ja joka paikassa. Harvoin maistettuna se on parempaa :)
VastaaPoistaSamaa mieltä, tuli yliannostus! Mutta näin pitkän tauon jälkeen kuivakakku maistuu superhyvältä!
PoistaMahtavaa, että olet ollut kuivakakkujen vankkumaton kannattaja! Ehkäpä kuivakakkuja on tosiaan tehty tässä koko ajan, mutta ei ehkä tuohon perinteiseen kuivakakkuvuokaan vaan tosiaan leipävuokiin tai piirasvuokiin. Hyviä ne ovat ja ihan mahtava idea paahtaa viipaleita paahtimessa! :)
VastaaPoista