On jännää, mistä ideat siihen "mitä tänään syötäisiin" tulevat. Yhtenä hetkenä et keksi mitään kivaa, toisena sopiva resepti-idea putkahtaa heti mieleen. Kuten nyt vaikka pinaattiletut. Kotiruokaklassikko, jota en koskaan aikasemmin ollut älynnyt tehdä. Ja tsadaa, yhtäkkiä työpäivän lomassa pinaattilettujen kuva välähtää silmiin. Niitähän me syödään tänään! Miksen aikaisemmin tullut ajatelleeksi?
Pinaattilettuja siis tehtiin, puolukkasurvoksen kera. Makoisia olivat, toivottavasti tämä idea muistuu mieleen toisellakin kerralla. :)
Pinaattiletut
250 g tuoretta pinaattia
2 kananmunaa
5 dl maitoa (kevyt tai täys)
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
1 rkl voisulaa
voita paistamiseen
puolukkasurvos
puolukkaa
sokeria maun mukaan
Keitä pinaattia 2-3 minuttia kiehuvassa vedessä. Kaada vesi pois ja nosta pinaatit jääkylmään veteen jäähtymään. Purista lehdet kuivaksi ja hienonna.
Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää puolet maidosta. Lisää jauhot, suola ja voisula ja sekoita tasaiseksi. Sekoita loppu maito sekä hienonnetut pinaatit joukkoon. Anna turvota noin puoli tuntia. Tee tällä välin puolukkasurvos surauttamalla puolukat ja sokeri sauvasekoittimella.
Paista letut runsaassa voissa. Nauti heti puolukkasurvoksen kera.
Syötiin loppuviimein hyvällä ruokahalulla. Aluksi neiti ilmoitti, ettei syö tota "vihreetä mömmöä". Lopuksi meni kuitenkin hyvin ton puolukkahillon kanssa. Laitoin tuplasatsin, ja siihen 1kg pinaattia. Ei musta kyllä silti ollut liikaa pinaattia...ei se musta maistu kauheesti. Olen joskus tehnyt pinaattilettuja pakastepinaattikeitosta, eli sulattanut keiton, lisännyt munat, suolan ja vehnäjauhoa...siinä musta enemmän pinaattinen maku. Että tämmöstä tänään ;)
VastaaPoistaHihii, hyvä Iitu!! Ei se kyllä kauheesti maistu näissä, voi olla että pakastepinaatissa maku voisi olla vähän voimakkaampi. Mutta kiva että maistui myös teille! :)
Poista