Arvatkaapa, onko yllä olevat kuvat otettu tässä viime päivien aikana?
Juu, ei ole ei. Tämä luvattoman kauan kestänyt pimeä jakso on kyllä harrastelevan ruokabloggaajan painajainen. Illan pimeydessä keittiön valossa napatut kuvat ovat kaikkea muuta kuin kirkkaita, vaikka niitä kuinka yrittäisi jälkikäteen käsitellä. Luonnonvaloa ei ole kuvissa näkynyt lokakuun jälkeen, auringosta puhumattakaan. Hämäriin ja kellertäviin kuviin on vaan pakko tyytyä, kun sen kummempia salamia tai kirkasvalolamppuja ei kuvausvälineistöön kuulu. Näillä mennään ja onneksi koko ajan valoa kohden! :)
Valoisampia kuvauspäiviä aloin erityisesti ikävöimään, kun löysin arkistoista nämä alkusyksyn valossa kylpevät kuvat eräästä välipalabagelista. Bagel on aivan huippuhyvää pikaruokaa, jonka täytteeksi kelpaa taas kerran lähes kaikki maan ja taivaan väliltä. Tällä kertaa leipä maustui broilerilla, fetalla ja lime-valkosipulimajoneesilla.
Bageleita pitäisikin muuten kokeilla leipoa itse. Löytyykö keneltäkään mitään hyvää luottoreseptiä?
Välipalabagel
valmis bagelsämpylä
tuorejuustoa (maustamatonta tai maustettua, esim. ruohosipuli)
rucolaa
grillattua broilerin fileetä
hyvää fetajuustoa
punasipulia
lime-valkosipulimajoneesia (ohje täällä)
mustapippuria
Puolita bagel ja voitele kummatkin puolet tuorejuustolla. Asettele pohjan päälle tuoretta rucolaa, grillatun broilerifileen siivuja sekä fetajuustoa. Koristele punasipulinrenkailla sekä nokareilla lime-valkosipulimajoneesia. Rouhaise hieman mustapippuria päälle. Aseta kansipuoli kohdilleen ja nauti!
Bageleihin tulee helposti himo! Mistä sait näin herkullisen näköiset leivät?
VastaaPoistaTotta! Nämä olivat muistaakseni ihan Cittarin leipäosastolta, valmiiksi pakattuja bageleita. Tekisi tosiaan mieli leipoa bageleita ihan itse, mutta hyviä olivat kyllä nämä valmiitkin.
Poista