Lapsena meillä tehtiin usein perunarieskoja. Äiti käytti ylijääneen perunamuusin rieskoihin ja niitä kutsuttiin kakkaroiksi. Varsin herkullinen nimitys, eikö? :)
Jätetään tällä kertaa kakkara-nimitys kuitenkin käyttämättä ja mennään ihan perinteisillä perunarieskoilla. Jos sopii. Ohje on otettu Isyyspakkaus-blogista. Täytyy todeta, että nämä rieskat ovat erityisen perunaiset - lisää desi enemmän vehnäjauhoja, jos kaipaat leipämäisempää lopputulosta. Perunarieskat ovat uunituoreena aivan suussasulavia eivätkä kaipaa lisukkeeksi kuin nokareen voita. Sulanut voi ja lämmin rieskanen... voiko parempaa olla!
Perunarieskat
5 dl perunamuusia
3 dl maustamatonta jugurttia
2 dl vettä
1 kananmuna
1 tl suolaa
1 dl kaurahiutaleita
3 dl vehnäjauhoja
Mittaa vehnäjauhoja lukuun ottamatta kaikki aineet kulhoon ja sekoita. Lisää vehnäjauhot vähitellen sekoittaen.
Nostele taikinasta pieniä kokkareita uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele rieskojen päälle hieman vehnäjauhoja, taputtele ne ohuiksi ja töki niihin muutama reikä haarukalla.
Paista rieskoja 250-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia, kunnes rieskat ovat kauniin ruskeita.
Tämä ohje toimi todella hyvin! Ihania uunista otettuina ja hyvää jäähtyneenäkin. Minun mielestäni ohuena ja aika tummaksi menneinä sekä rapeina kaikista parhaita. Ja jännä juttu, se rapeus säilyy, vaikka laittaa esim. vähän juustoa päälle ja nopeasti käyttää mikrossa. Loistava resepti.
VastaaPoistaOi kun kiva kuulla! Minä tykkäsin kanssa kovasti, tosin mulla taisi jäädä rieskat enemmän pehmeiksi kun rapeiksi. Uusintalämmitys mikrossa kuulostaa hyvältä, erityisesti se sulanut juusto siinä päällä... :P
Poista