Tutustuin Nutellaan ensimmäisen kerran muutama vuosi sitten eräällä hotelliaamiaisella jossain päin maailmaa. Kynnys maistamiseen oli suuri, sillä luulin sen olevan maapähkinävoita, joka on suuri inhokkini. Kun kaakaoisen hasselpähkinätahnan nokare kohtasi huuleni, olin myyty. Siis tässähän maistuukin suklaa!!
Jostain syystä en kuitenkaan ole koskaan ostanut Nutellaa kotiin, vaikka siihen tuolla hotelliaamiaisella ihastuin. Ehkä siksi, että olen pelännyt lusikoivani koko suklaaherkun yhdellä istumalla suoraan purkista. Ihana siskoni toi pari viikkoa sitten minulle Nutellaa tuliaisena, joten purkki kotiutui vihdoin keittiöömme. Ja ainakin vielä olen onnistunut vastustamaan kiusausta. Joten kuten. Nutellasta on valmistunut vasta nämä ihastuttavat suklaapalat.
Ehkä käyn kuitenkin ihan pienen lusikallisen maistamassa...
Nutella-suklaapalat
125 g voita
1 dl sokeria
3 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1,5 dl tummaa kaakaojauhetta
1/2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
kuorruttamiseen
2 dl Nutella-suklaatahnaa
marjoja (esim. mustaherukoita)
mantelirouhetta
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää sekaan kananmunat yksitellen ja vaahdota aina välissä. Yhdistä keskenään vehnäjauhot, kaakojauhe sekä leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinan sekaan siivilän läpi vuorotellen maidon kanssa.
Voitele suorakaiteen muotoinen (10 x 30 cm) vuoka ja kaada taikina siihen tasaisesti. Paista 175 asteessa noin 30-35 minuttia. Anna jäähtyä ja kumoa alustalle.
Notkista Nutella-tahnaa sekoittaen. Kuorruta sillä kakkulevy. Leikkaa annospaloiksi ja koristele halutessasi marjoilla ja mantelirouheella. Nosta tarjolle.
-----
Vielä ehdit käydä äänestämässä Hella & houkutusta inspiroivimmaksi ruokablogiksi! Blogini on ehdolla Inspiration Blog Awardsissa ja olen kovasti kiitollinen kaikista annetuista äänistä. Äänestmällä voit voittaa itsellesi liput kyseiseen gaalaan. Klikkaa kuvaa ja anna äänesi!
Heh, kuulostaa tutulta. Minä en uskalla ostaa Nutellaa kotiin, sillä saatan helposti lusikoida koko purkin epähuomiossa suuhuni yhdeltä istumalta. Mutta jospa nyt tekisin poikkeuksen, niin houkuttelevilta Nutella-suklaapalat kuulostavat. Täytyy vaan sitten leipoa heti kauppareissun jälkeen ettei Nutella ehdi kadota parempiin suihin. Tai ehkä ostan sitä suosiolla suoraan pari purkillista. :)
VastaaPoistaJuu, se vaara siinä on :) Mutta toisaalta niin on myös ihan suklaalevyssä. Jotenkin se vaan aina huutaa niin kutsuvasti sieltä kaapista, että pakko on mennä lohkaisemaan pala. Ja sitten toinen. Ja kolmas jajaja...
PoistaOnneksi Nutellaa menee näihin vain osa purkista, joten hyvin riittää vielä lusikoitavaksikin! :)
En itse kanssa uskalla ostaa tuota nutellaa kotiin...kääk. Tee mulle noita paloja sitten joskus :) Äänestin...paras blogi ikinä :) Nyt menee huomenna kokeiluun se sun leipä, siis se focachia...en osaa kirjoittaa sitä :)
VastaaPoistaMä teen, I promise! :) Voi kiitos paljon, katsotaan ensi viikolla miten äänestyksessä käy! Namnam, focaccia on kyllä niin parasta. Ja heittää siihen päälle sitten aineksia vähän sen mukaan mitä löytyy, esim. sipuli ja valkosipulikin sopii hyvin, samoin eri yrtit.
Poista