Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Mitä leivästä?


Leipää heitetään suomalaisissa kotitalouksissa roskiin noin 12 miljoonaa kiloa vuodessa (www.saasyoda.fi/ruokahävikki-suomessa). Hävikkiviikon hengessä on syytä pysähtyä hetkeksi pohdiskelemaan, miten tuota lukua voitaisiin pienentää. 

Hyvä keino leipähävikin vähentämiseen on ostaa pienempiä pakkauskokoja. Leipää voi hyvin myös pakastaa ja ottaa aina pakkasesta käyttöön sen verran kuin tarvitsee. Olemme myös huomanneet, että leivän ei välttämättä tarvitse olla ruokakomeron vakiovaruste, vaan näkkärit ja hapankorput ajavat akuutissa leipähätätilanteessa saman asian. Itse asiassa näkkäri maistuu yllättävän hyvältä, kun sitä ei ole pitkään aikaan syönyt. Koulunäkkäri-painajaiset kannattaa siis unohtaa ja ostaa kuivakaappiin yksi hapankorppupaketti hätävaraksi.

Päiväyksen ylittäneille tai muuten kuivahtaneille leiville löytyy myös paljon kivoja tuunaus- ja kokkausvinkkejä. Tässä muutama :)

Kuivasta leivästä korppujauhoja

Kuivahtanut leipä sopii hyvin korppujauhoiksi. Muovisessa pussissa leipä ei juuri kuivu vaan ehtii homehtua ennen tätä. Paperipussissa tai muuten ilmavassa paikassa leipä kuitenkin kuivahtaa juuri sopivaksi. Leivän voi myös kuivata uunissa paahtamalla viipaleita hetken. Korppujauhoja saat joko raastamalla leivänkannikat jauhoiksi tai hienontamalla ne blenderissä.

Ruisleipägrissinit

Valkosipuliset ruisleipägrissinit ovat ehkä parasta mitä vanhasta leivästä voi tehdä! Mmmm, näiden takia ruisleivät tekisi mieli melkein jättää tahalteen kaapin perälle kuivahtamaan... Ohje löytyy täältä!

Tomaatti-mozzarella uunileivät

Ah, uunileivät. Iltapalojen klassikkoherkku. Uunileipiin nyt voi iskeä lähes kaikkea mitä jääkaapista löytyy, ja leiväksikin käy niin tumma, vaalea, sämpylä, Reissumies, ciabatta... you name it. Nämä tomaatti-mozzarellaleivät henkivät kesämuistoja, ohjeen voit kurkata täältä.

BLT-leivät

Niin no, oikeastaan aina kun leipää kuumentaa ei sen tarvitse olla niin kovin tuoretta. Niinpä erilaiset toastit ovat myös mainioita kuivan leivän sijoituspaikkoja. Klassikkojen klassikko, BLT, tekee päiväysvanhastakin paahtoleivästä varsinaisen makuelämyksen! BLT:stä olen bloggaillut täällä.

QuickEdit
Mona
4 Comments
Share :

4 kommenttia:

 1. Ajattelin just kokeilla tehdä korppujauhoja kuivahtaneista maalaisleivän kannikoista. Katsotaan mitä saan aikaiseksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, uskon että tulee ihan parasta korppujauhoa ikinä! :)

   Poista
 2. Ihan huippu tämä sun hävikkiviikko! Erittäin hyvän asian äärellä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi! :) Ihan samaa mieltä, että tärkeetä välillä muistutella itelleenkin sitä ruoan arvoa ja koittaa välttää ruoan heittämistä roskiin. Tsekkapa muuten myös Facebookista ryhmä Hävikistä herkuksi - siellä paljon hyviä vinkkejä!

   Poista

Follow @hellajahoukutus