Viikonlopun joulupöydässämme ei nähty perinteistä rosollia, vaan valmistin punajuurta hieman toisella tapaa -vuohenjuuston kera. Punajuuren ja vuohenjuuston yhdistelmä on niin taivaallisen hyvä, että tämä paistos sopii kyllä myös muuhunkin juhlaan kuin jouluun.
Paahdettua punajuurta ja vuohenjuustoa
10-14 kpl punajuuria
2 pikkupötköä vuohenjuustoa
oliiviöljyä
hunajaa
1/2 sitruunan mehu
cachew-pähkinöitä
suolaa
mustapippuria
tuoretta timjamia
Pese ja harjaa punajuuret huolellisesti. Keitä punajuuria hiljalleen al denteksi (aika riippuu punajuurien määrästä ja koosta, meidän liedellä kypsymiseen meni vajaa tunti). Voit testata kypsyyttä tikulla tai haarukalla. Kasta punajuuret kylmään veteen ja kuori. Lohko kuoritut punajuuret ja asettele uunivuokaan. Paista punajuuria uunissa n. 180 asteessa 10-15 minuuttia.
Voit kypsentää punajuuret myös pelkästään keittämällä tai uunissa paahtamalla. Uunissa kokonaiset punajuuret kestävät kypsyä yli parikin tuntia, joten siksi halusin nopeuttaa valmistusprosessia. Punajuuret voi keittää etukäteen ja vieraiden saapuessa vain paahtaa niitä nopeasti uunissa lämpimäksi.
Revi vuohenjuustoa kuumien punajuurien päälle ja valuta koko komeuden päälle hunajaa, oliiviöljyä ja pirskota hieman sitruunanmehua hapoksi. Rouhi mustapippuria ja suolaa sekä levitä vielä annoksen päälle tuoretta timjamia ja pähkinöitä. Voit halutessasi paahtaa cachew-pähkinät kevyesti kuumalla pannulla.
Tämä päätyi meidän joulupäivän pöytään ja oli hitti! en ollutkaan ennen tehnyt tätä kotosalla, punajuuri/vuohenjuustosalaatti oli tutumpi :)
VastaaPoistaPunajuuren ja vuohenjuuston yhdistelmä on vaan niin hyvää... :)
VastaaPoistaTämä on ihan superhyvää! Kokeilin tätä tänään ylijäämistä keitetyistä punajuurista ja teen ehdottomasti taas ensi jouluna, on se niin nopeatakin :o) Kiitos ihanasta reseptistä.
VastaaPoistaKiva kun löysit reseptin ja paistos maistui! :) Tämä oli kyllä todella hyvää, tänä jouluna ei tullut tehtyä, mutta ensi jouluna voisi taas valmistaa joulupöytään.
Poista