Kinkku on joulupöydän ehdoton kuningas. Koska joulukinkkua saa vain kerran vuodessa, se maistuu joka joulu yhtä ainutlaatuiselta. Jos perinteiselle kinkulle haluaa kuitenkin vaihtoehtoa, possun sisäfilee toimii mainiosti.
Porsaan sisäfilee
150 -200 g possun sisäfilettä per ruokailija
Marinointiin:
öljyä
hunajaa
sitruunan mehua
valkosipulia
suolaa
mustapippuria
tuoreita yrttejä (basilikaa, timjamia, rosmariinia...)
Valmista marinadi sekoittamalla öljyä, 1-2 rkl hunajaa, n. 1/2 sitruunan mehu, valkosipulia maun mukaan sekä mausteet. Leikkaa possun sisäfileestä suurimmat kalvot pois. Marinoin sisäfilee vähintään muutamaa tuntia ennen paistoa, mieluusti edellisenä päivänä.
Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta. Paista sisäfilee kuumalla pannulla voissa nopeasti jokaiselta puolelta.
Aseta sisäfilee paistinpannulta uunivuokaan ja työnnä lihalämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan. Paista 200 asteisessa uunissa, kunnes lihan lämpötila on noin 75-77 astetta. Tähän kuluu lihan koosta riippuen noin 20-30 minuuttia. Anna lihan vetäytyä folion sisällä parikymmentä minuuttia ennen tarjoilua.
Porsaan sisäfileen kanssa sopivat esimerkiksi uunijuurekset, kuten porkkana, paprika, peruna ja sipuli. Mausta pilkotut kasvikset öljyllä, suolalla ja pippurilla ja paista uunissa puolisen tuntia.
Kastike valmistui kermasta ja pippurijuustosta. (esim. Musta Pekka). Nam!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti