Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Joulupöytään: Porsaan sisäfilee



Kinkku on joulupöydän ehdoton kuningas. Koska joulukinkkua saa vain kerran vuodessa, se maistuu joka joulu yhtä ainutlaatuiselta. Jos perinteiselle kinkulle haluaa kuitenkin vaihtoehtoa, possun sisäfilee toimii mainiosti.

Porsaan sisäfilee

150 -200 g possun sisäfilettä per ruokailija

Marinointiin:
öljyä
hunajaa
sitruunan mehua
valkosipulia
suolaa
mustapippuria
tuoreita yrttejä (basilikaa, timjamia, rosmariinia...)

Valmista marinadi sekoittamalla öljyä, 1-2 rkl hunajaa, n. 1/2 sitruunan mehu, valkosipulia maun mukaan sekä mausteet. Leikkaa possun sisäfileestä suurimmat kalvot pois. Marinoin sisäfilee vähintään muutamaa tuntia ennen paistoa, mieluusti edellisenä päivänä.

Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta. Paista sisäfilee kuumalla pannulla voissa nopeasti jokaiselta puolelta.


Aseta sisäfilee paistinpannulta uunivuokaan ja työnnä lihalämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan. Paista 200 asteisessa uunissa, kunnes lihan lämpötila on noin 75-77 astetta. Tähän kuluu lihan koosta riippuen noin 20-30 minuuttia. Anna lihan vetäytyä folion sisällä parikymmentä minuuttia ennen tarjoilua.

Porsaan sisäfileen kanssa sopivat esimerkiksi uunijuurekset, kuten porkkana, paprika, peruna ja sipuli. Mausta pilkotut kasvikset öljyllä, suolalla ja pippurilla ja paista uunissa puolisen tuntia.



Kastike valmistui kermasta ja pippurijuustosta. (esim. Musta Pekka). Nam!




QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus