Jo muutama vuosi sitten alkoi jouluperinne ystäväporukkamme kanssa, jossa joka vuosi ennen joulua kokoonnumme yhteen istumaan iltaa, syömään hyvin ja juhlistamaan tulevaa joulua. Tänä vuonna järjestämisvuoro oli minulla ja niinpä eilen nautimme 10 hengen joukolla jouluisista herkuista sekä toistemme seurasta täällä Espoossa. Ja sen jälkeen Raskasta Joulua -keikasta Helsingin Nosturissa. Ihana ilta ja joulun aloitus.
Ensimmäisenä joulupöydän antimista esittelyssä maukkaat mousset eli katkarapukimara ja poromousse.
Poromousse
200 g kylmäsavuporoa
2 dl kuohukermaa
200 g ranskankermaa
1/2 prk maustamatonta tuorejuustoa
3 tl piparjuuritahnaa
1 punasipuli
ruohosipulia
suolaa
mustapippuria
Pilko kylmäsavuporo, punasipuli sekä 1/2 ruohosipulinippu. Vatkaa kuohukerma ja lisää joukkoon pilkotut ainekset, ranskankerma, tuorejuusto, piparjuuritahna sekä mausteet maun mukaan. Moussen kiinteyttä voit säätää kuohukerman, ranskankerman ja tuorejuuston suhteella: kiinteämpään tahnaan enemmän tuorejuustoa ja löysempään taas suhteessa enemmän kuohukermaa.
Katkarapukimara
250 g katkarapuja
1/2 purjo
ruohosipulia
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
2 prk ranskankermaa
1/2 - 1 sitruunan mehu
mustapippuria
Pilko purjo ja 1/2 nippua ruohosipulia. Sekoita yhteen tuorejuusto, ranskankerma, katkaravut sekä pilkotut purjo ja ruohosipuli. Mausta seos sitruunan mehulla sekä mustapippurilla.
Ja lopuksi vielä tarjolla olleet kananmunat, joissa päällä hippunen kevytmajoneesia sekä ruohosipulia. Lisää joulupöydän antimia tulossa ensi viikolla...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti