Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Piparkakku-semifreddoHou hou hou!

Mitenkäs jouluvalmistelut siellä puolen ruutua sujuvat? Joko on piparkakkuja leivottu ja glögiä maisteltu? Täällä viipotetaan sellaisessa työmoodissa, että joulufiilis on vielä vähän hakusessa (johtunee myös osin tästä uskomattoman pimeästä ja sateisesta säästä - joko sitä lunta voisi ihan oikeasti tulla?!), mutta eiköhän se tästä. Vietämme pitkästä aikaa joulun kotona, ja pääsen valmistamaan täysin omanlaisen joulupöydän, jota odotan suuresti. Tänä vuonna poissaolollaan loistavat niin kinkku kuin laatikot (niistä kun ei juuri kukaan joulupöydässämme istuva niin suuresti välitä) - niiden sijaan kannamme pöytään savustettua kalkkunaa, lohta, uunijuureksia, uuniperunoita, saaristolaisleipää, mätiä ynnä muuta. En malta odottaa!

Jälkiruoankin olen jo päättänyt. Se on tässä. Jo viime jouluna kehittelin tästä superihanasta banoffee-oreo-semifreddo -reseptistä jouluisen version, johon tulee piparkakkuja ja puolukoita. Täydellinen joulujälkiruoka, joka on tarpeeksi kevyt nautittavaksi kaikkien ihanien joulupöydän antimien perään. Mutta samalla suloisen makea ja jouluinen. Sen voi myös halutessaan valmistaa hyvissä ajoin ennen aattoa, mikä on aina tervetullutta kaiken joulukiireen keskellä. 

Ihanaa joulunodotusta sinulle!

_ _ _ _

Piparkakku-semifreddo

3 kananmunaa
3 rkl sokeria
3 dl kuohukermaa
1/2 - 1 prk karamellisoitua kondensoitua maitoa
n. 1 dl puolukoita
piparkakkuja

Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Vaahdota valkuaiset omassa kulhossaan. Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa kolmannessa kulhossa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.

Nostele valkuais- ja keltuaisvaahdot kermavaahdon joukkoon ja sekoita varovasti. Levitä laakeaan vuokaan puolet kermavaahto-munaseoksesta. Levitä varovasti toffeenokareita karamellisoidusta kondensoidusta maidosta. Ripottele päälle puolet puolukoista sekä murenna piparkakkuja joukkoon. Tee toinen kerros samalla tavalla.

Pakasta 3-4 tuntia, kunnes seos on puolijäinen eli semifreddo. Jos pakastat herkkua kauemmin, anna sen sulaa hetken ennen tarjoilua, kunnes se on pehmeän kohmeinen.

QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus