Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Nopeaan herkuttelunälkään: Kaneli-kaurakeksit



Vuosi on alkanut jouluähkyjen jälkeen kuten monella muullakin: vähentämällä ruokavaliosta niitä ei-niin-terveellisiä herkkuja. En ole koskaan oikein pystynyt täydelliseen totaalikieltäytymiseen, suuri makean ystävä kun olen. Koitan kuitenkin tsempata ja sanoa sokeriherkuille vähän useammin ei kuin joo. Välillä se yksi keksi saattaa kuitenkin pelastaa päivän ja se suotakoon. Minulle sopii paremmin vaikka pari suklaata silloin tällöin, kuin puolikas ahmittu levy kerralla sinä yhtenä ainoana sallittuna herkkupäivänä.

Koska tammikuussakin siis saa herkutella, aloitimme tämän vuoden leivonnat pikkukokin kanssa supernopeista ja -helpoista kaneli-kaurakekseistä. Nämä valmistuivat niin suit sait sukkelaan että oikein ihmetytti. Ja ihana kanelin tuoksu valtasi keittiön, oi että! Käytin keksien pinnalla vuosia sitten saamaani keksileimasinta, joka oli uppoutunut kaapin perälle, mutta joka siis vihdoin ja viimein pääsi käyttöön. Ja voi miten kivoja kuvioita niistä tulikaan!

Tästä reilu viikko sitten valmistetusta satsista on muuten edelleen puolet syömättä. Eikä todellakaan maun takia - harvakseltaan herkuttelu on pitänyt ainakin nämä kaksi ekaa tammikuun viikkoa! :)


Kaneli-kaurakeksit

10-12 kpl

100 g voita
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia

Sulata voi ja anna sen hieman jäähtyä. Lisää sokeri ja muna sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. 

Nosta kahdella lusikalla pieniä nokareita leivinpaperin päälle. Painele kevyesti pyöreiksi kekseiksi. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Paina halutessasi paiston keskivaiheilla pintaan kuvio keksileimasimella. 


QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus