Pääsiäinen on polkaistu käyntiin palmusunnuntain ja pikku-virpojien myötä. Vaikka meidän pikkukokki ei vielä ovelta ovelle tänä vuonna kulkenutkaan, askartelimme kyllä pääsiäisoksat ja rairuohot. Parit suklaamunatkin on tullut tuhottua. Ainoastaan mämmi saa jäädä, sen ystäväksi en ole koskaan oikein oppinut.
Mielummin leivon pääsiäispöytään kunnon kakun. Tämän pääsiäisen hitin, Kinder-juustokakun, pyöräytän ehkä itsekin vielä, mutta yksi pääsiäispyhiin aina sopiva herkku on rahkakakku. Tällä kertaa rahkakakun sisään kääriytyi päärynää ja kinuskia. Kinuski, eli valmis purkki karamellisoitua kondensoitua maitoa, sopii myös kakun kylkeen kastikkeeksi. Pehmeän makea kokonaisuus hurmaa - niin pääsiäispöydässä kuin muutenkin.
Päärynä-kinuskirahkakakku
pohja
100 g huoneenlämpöistä voita
1 dl sokeria
1 muna
1 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
täyte
400 g maitorahkaa
2 kananmunaa
1/2 prk karamellisoitua kondensoitua maitoa
1 rkl maissitärkkelystä
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
päälle
1-2 päärynää
kanelia
Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24-26 cm) pohja leivinpaperilla.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää muna sekä kaurahiutaleet ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille jauhoja apuna käyttäen.
Sekoita kaikki täytteen ainekset sekaisin. Kaada täyte pohjan päälle. Viipaloi päärynät. Lado päärynäviipaleita vieretysten kakun päälle ja painele niitä osittain täytteen sisään. Ripottele lopuksi pinnalle kanelia.
Paista kakkua 180 asteessa noin tunnin ajan. Peitä kakku leivinpaperilla, mikäli se alkaa tummua liikaa. Jäähdytä kakku ja irrota vuoasta. Tarjoa mielellään vasta seuraavana päivänä jääkaappikylmänä ja kinuskikastikkeen (eli lopun karamellisoidun kondensoidun maidon) kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti