Grillikesä jatkuu! Koska pikkukokki ei vielä ole kovin innokas syömään kunnon pihviä, sisä- ja ulkofileiden sijaan meillä on grillattu melko paljon kanaa. Tuttu ja joskus tylsäkin broileri saa vaihtelua, kun sitä maustaa ja marinoi erilaisin kastikkein. Tässä yksi mehevä vaihtoehto. Teriyakin makuinen broileri grillataan ja tarjoillaan vartaissa ja päälle ripotellaan seesaminsiemeniä ja kevätsipulia.
Teriyakibroileria grillistä
800 g broilerin fileetä
kastike
1 dl soijaa
1/2 dl ruokokidesokeria
2 tl raastettua inkivääriä
2 rkl seesamiöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
1/2 dl vettä
2 tl maissitärkkelystä
pinnalle
seesaminsiemeniä
kevätsipulin vartta
Mittaa kastikeainekset kattilaan ja keitä muutaman minuutin ajan. Anna jäähtyä. Jähtyessään kastike seostuu entistä jämäkämmäksi.
Leikkaa broileri pitkulaiksi, 2-3 cm paksuisiksi viipaleiksi. Pujota viipaleet grillitikkuihin (jos käytät puisia, liota niitä ensin kylmässä vedessä hetki). Sivele vartaat kastikkeella (jätä kastiketta myös grillaamiseen). Anna maustua puoli tuntia.
Grillaa vartaita keskilämmöllä noin 15 minuuttia välillä kääntäen ja kastikkeella sivellen. Ripottele valmiiden vartaiden päälle seesaminsiemeniä ja hienonnettua kevätsipulia.
Herkullisia, suht helppoja.
VastaaPoistaOsallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.
Juu on todella helppoja ja nopeasti valmistuu :)
PoistaMeilläkin on ihastuttu (pikkuinen) kanaan! Kiva resepti.
VastaaPoistaKana ja jauheliha sekä kalapuikot. Meidän pikkukokin top3. :D
Poista