Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Vohvelikakku gone naked



Parisen viikkoa sitten Helsingissä Teurastamon Kellohallissa järjestettiin historian ensimmäinen What's Cooking Helsinki -tapahtuma. Ruoka- ja leivontabloggaajille suunnattujen luentojen lisäksi tapahtumassa järjestettiin yleisöllekin avoimia näytöskeittiöitä, joissa bloggaajat kokkasivat ihania ja innostavia herkkujaan. Yksi kokkausnäytöksistä oli Annin uunissa-, Kakkukatri- sekä Dr Sugar-blogien järjestämä. Neidit leipurit tekivät upeita vohvelinakukakkuja - sekä suolaisen että makean.  En enää itse ollut paikalla tapahtumassa kun nämä taitavat leivontabloggaajat vohvelikakkujaan väänsivät, mutta idea oli niin upea ja hauska että päätin uskaltaa kokeilla kakkua kotona.

Vohveleista rakennettava kakkunen, jonka väliin tulee sitruunaista mascarponetäytettä, oli aivan valtavan hyvää ja ihan hurjan kaunis kahvipöydän kuningatar! Sain sunnuntaikahvittelijoilta isot ihailut ja kiitokset hauskasta kakusta. Kakun taikina on normaalia vohvelitaikinaa kakkumaisempaa, joka muuttuu jäähtyessään erittäin rapsakaksi. Kakku on helppo tehdä ja koota ja sen variointimahdollisuudet niin vohvelitaikinan kuin täytteenkin suhteen ovat valtaisat. Vohveleihin sitruunaraasteen tilalle kardemummaa, kanelia, kaakaojauhetta, väliin marjoja, hedelmiä, hilloa, suklaata, kinuskia, pähkinöitä...you name it!


Vohvelinakukakku


pohja
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl voisulaa
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 sitruunan raastettu kuori

täyte
3 dl vispikermaa
250 g mascarponejuustoa
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl sitruunan mehua
1/2 sitruunan raastettu kuori

mansikoita
pensasmustikoita

Vispaa kananmunat ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon voisula, vehnäjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu sekä hienoksi raastettu sitruunan kuori. Sekoita aineet hyvin keskenään.

Lämmitä vohvelirauta ja sivele pintaan hieman oljyä tai voita. Kaada taikinaa raudalle ja paista kunnes vohveli on kypsä. Nosta jäähtymään lautaselle. Taikinasta tulee neljä vohvelia.

Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää notkistettu mascarponejuusto, sokerit sekä sitruunan mehu ja kuoriraaste ja vatkaa kaikki hyvin sekaan.

Kokoa kakku. Jaa täyte tasaisesti joka väliin ja lisää väleihin halutessasi myös marjoja. Koristele mansikoilla ja pensasmustikoilla.

 
QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Kaunis ja herkullinen toteutus :) Wau! Tästä tulee kyllä tämän kesän hittikakku mökillä, missä kapasiteetti ei riitä monimutkaisiin toteutuksiin. Vohvelirauta vaan mukaan ;) Ihanaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta! Korvaa sokerikakkupohjan mennen tuleen ja paljon helpompi ja nopeampi toteuttaa. Ja varioitavissa vaikka miten! Ihanaa viikon jatkoa sinullekin Anni :)

      Poista

Follow @hellajahoukutus