Pikkukokin synttäritarjoiluilla jatketaan. Mansikka-briesalaatin lisäksi tarjosin juhlissa juustoista poropiirakkaa, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ohjetta vain hieman muunnellen. Suolaisia piirakoita on tullut tehtyä jos jonkinmoisia, mutta muistelisin että tämä oli ensimmäinen porolla höystetty yksilö. Tein piirakan irtopohjavuokaan, koska siinä piirakan reunat saa kauniisti esiin. Maut olivat kohdillaan ja piirakka katosi nopeasti juhlavieraiden suihin. Olisi ehkä pitänyt tehdä toinenkin...
Juustoinen poropiirakka
pohja
3 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl emmentaljuustoraastetta
150 g voita
1/2 dl kylmää vettä
täyte
1 sipuli
100 g kylmäsavustettua poroa
200 g raejuustoa
1,5 dl emmentaljuustoraastetta
2 kananmunaa
2 dl kevytkermaa
1 dl hienonnettua persiljaa
2 tl piparjuuritahnaa
mustapippuria
pinnalle
emmentaljuustoraastetta
persiljaa
Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe ja juustoraaste. Nypi joukkoon voi ja lisää lopuksi kylmä vesi nopeasti sekoittaen. Painele voidellun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaa haarukalla. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia.
Hienonna sipuli ja kuullota sitä hetki paistinpannulla öljyssä. Leikkaa poro pieniksi kuutioiksi. Laita kaikki täytteen ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteessa 30-35 minuuttia. Irrota hieman jäähtynyt piirakka vuoasta ja koristele persiljalla.
Meillä tästä on tullut kestosuosikki :) Juustot vaan vaihtelee, mitä ikinä sattuu kaapista löytymään :) Helppo ja herkullinen!
VastaaPoistaTaitaa tulla meillekin, oli niin hyvää! Ja varmaan voi tuon poronkin korvata silloin tällöin jollain muulla, härällä, salamilla tai vastaavalla.
PoistaMikä ohje olisi pellilliseen. Täytettä lähinnä mietin. Gluteeniton pohja on pellilliseen jo vuohelanherkku.fi -pizza ja piirakkapohjaseoksella.
VastaaPoistaHei! Täytettä tekisin tuplamäärän, se riittänee!
VastaaPoista