Poikkesin eilen lounaalla pakistanilaisessa Peshawar-ravintolassa. Pöytään kannettu puolimetrinen Naan-leipä vei kaikkien mausteisten kastikkeiden kanssa kielen mennessään eikä näin ollen tarvinnut kauaa pohtia, mitä meidän keittiössä seuraavaksi leivotaan. Perjantain iltapala koottiin kana-couscous-halloumisalaatista, sitruunaisesta jugurttikastikkeesta, hummuksesta sekä näistä ihanuuksista.
Naan-leipä
8 kpl2 dl kädenlämpöistä vettä
25 g hiivaa
1 kananmuna
2 tl sokeria
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
1/2 dl maustamatonta jugurttia
1 tl leivinjauhetta
6-7 dl vehnäjauhoja
voisulaa
pellavan-/unikonsiemeniä
lehtipersiljaa
Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Vatkaa kevyesti joukkoon muna, sokeri, suola, öljy ja jugurtti. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauhot keskenään toisessa kulhossa ja lisää taikinaan vähitellen. Vaivaa hetki.
Kohota taikinaa noin tunti. Muotoile taikinasta jauhotetulla alustalla pitkulainen pötkö. Jaa kahdeksaan palaan. Kauli palat litteiksi, pitkittäisiksi leipäsiksi. Anna leipien kohtoa hetki pellin päällä. Voitele voisulalla ja ripottele pinnalle halutessasi siemeniä ja hieman suolaa. Myös valkosipuli sopii voisulan joukkoon aivan erinomaisesti!
Paista 250 asteessa uunin keskitasolla 6-10 minuuttia, kunnes pinta alkaa tummua. Pidä lähemmäs 10 minuuttia, jos haluat rapsakampia leipiä, reilussa viidessa minuutissa valmistuu vähän pehmeämpiä versioita. Koristele silputulla lehtipersiljalla. Nauti heti.
Vesi herahti kielelle, niin herkullisen näköisiä!
VastaaPoistaJa makuisia ovat myös! Jos olisi vatsa vetänyt, olisin syönyt näitä kasapäin :)
PoistaKotona tehty naan-leipä on kyllä ihan ykkönen! Ja niin helppo ja nopea tehdä, että kannattaa jokaiseen intialaiseen illalliseen vaivautua valmistamaan sitä pöytään.
VastaaPoistaEn ollut tullutkaan ajatelleeksi, että korvaisin sillä lähi-idän pöytään pitan, mutta taidanpa jatkossa tehdä juuripa niin, naan kun on pitaa paljon iisimpi valmistaa :) Kiitos vinkistä!
Hyvin sopi, vaikkei ihan intialaista tosiaan syötykään :) Iloisesti menee ruokakulttuurit välillä meidän keittiössä ristiin, ja mikäs siinä kun on näin herkkua, Naan-leipää voisin syödä melkein minkä kanssa tahansa! :)
PoistaYleensä ei "itämainen rieska" houkuttele, mutta tämä näyttää todella herkulliselta!
VastaaPoistaOnneksi voi tosiaan tuunata vähän oman mieltymyksensä mukaan: rapsakammaksi tai pehmeämmäksi, valkosipulilla tai siemenillä, lehtipersiljalla, korianterilla tai ilman :)
PoistaNaan on kyllä ihanaa, kiinnitti heti tämän opostauksen herkullinen kuva huomioni!
VastaaPoistaKiitos, nyt on alkanut taas ruokakuvaajan sesonki kun valoa riittää kellon ympäri!
PoistaMeillä on intialainen ruoka niin kuumaa kamaa että pitäisi kyllä pyöräyttää itsekin naanleipiä ja saada tyttöystäväpisteitä ;) tosi herkullinen kuva!
VastaaPoistaJuu ja tuplaat vielä pisteet kun tarjoat siinä ruokajuomana jotain sopivaa olutta, Weissbieria tai Indian Pale Alea!
PoistaKiitoksia vaan ohjeesta. Tuli maha kipeäksi kun söin kanan kanssa 5 leipää ja lisukkeita. Ja oli jobtoinen kerta kun itseäni kidutin ahmimalla...
VastaaPoistaHahah, itse aiheutettu ahmimisähky on kyllä tuttua täälläkin :) Mutta hyvän Naanleivän takia se on melkein sen arvoista!
Poista