Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Tahmea suklaa-banaanikakku



Meillä piipahti viikonloppuna lounasvieraita, mikä tarkoitti tietenkin sitä, että taas kerran oli hyvä syy kehittää jotain herkullista jälkiruokaa. Arvatkaa hypinkö innosta! Koska suklaahammastani kolottaa aina ja jatkuvasti, pääraaka-aine oli selvä. Kaveriksi vaikoitui banaani. Lopputulos oli tahmea, suklainen ja ihana.

Voi, kun joka viikonloppu saisi leipoa lounasvieraille...

Tahmea suklaa-banaanikakku


3 kypsää banaania
115 g voita sulatettuna
1 dl sokeria
1/2 dl fariinisokeria
1 iso kananmuna
1 ml vanilja-aromia tai 1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1 tl kanelia
ripaus muskottipähkinää
2 dl vehnäjauhoja
1,25 dl kaakaojauhetta
170 g tummaa suklaata

Muussa banaanit kulhossa haarukalla. Vatkaa joukkoon sulatettu voi, sokerit, kananmuna ja vanilja-aromi / -sokeri. Yhdistä leivinjauhe, suola, kaneli, muskottipähkinä, jauhot ja kaakaojauhe. Siivilöi jauhoseos taikinan joukkoon. Sekoita varovasti käännellen. Lisää lopuksi paloiteltu suklaa.

Kaada taikina voideltuun, suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Paista 175 asteessa 50-60 minuuttia. Kokeile paistamisen loppuvaiheessa kakkua esim. hammastikulla (vähän saa jäädä taikinaa tikkuun, muttei paljon). Jäähdytä hetki ja irrota vuoasta. Tarjoile lämpimänä tai huoneenlämpöisenä kermavaahdon kera.

Ps. Kakku oli myös jääkaappikylmänä aivan superhyvää!!
QuickEdit
Mona
12 Comments
Share :

12 kommenttia:

  1. Täytyy kokeilla, nam. Sinulla on aina niin herkullisen hyviä ohjeita. Ihana blogi

    VastaaPoista
  2. Ajattelin leipoa kakun jo tänään huomista varten. Kannattaako?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, tämä säilyy hyvin seuraavaan ja sitä seuraavaan päivään ja maut vaan paranee, kun antaa vetäytyä :)

      Poista
  3. Googlelle kiitos kun johdatti mut tän reseptin ääreen! Nam :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja kiitos sinulle kun kommentoit! Mukavaa joulua! :)

      Poista
  4. Toimiiko myös ihan perinteisessä irtopohjavuoassa? Kun ei itseltä löydy tuollaista korkeaa, suorakaiteen muotoista (leipä-)vuokaa... Miten leveää/korkeaa astiaa käytit, jos vielä satut muistamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan varmasti toimii myös irtopohjavuoassa. Käyttäisin n. 22-24 cm vuokaa, jotta ei tule kiian lättänä. Tai isommalla irtopohjavuoalla 1,5-kertaunen taikina.

      Poista
  5. Loistava ohje! Olen tehnyt kakkua useastikin, mutta nyt kysyisin, että onko kokemuksia kakun pakastamisesta? Kärsiikö maku&rakenne?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en oo itse asiassa kokeillut pakastaa, joten täyttä varmuutta ei ole. Uskoisin, että voi hyvin pakastaa, kunhan ei pidä pakkasessa useampaa kuukautta. Kiva, että tykkäsit!

      Poista
  6. Tänään tein, ja voi jyssäys miten hyvää! Tarjosin vatkatun vaniljakastikkkeen kera, eikä kovin montaa murua jäänyt (harmi :D )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän niin ton tunteen! Tarjolla olevasta kakusta / herkusta pitäisi AINA jäädä leipojalle pienet palkintomurut illalle tai seuraavalle päivälle :)

      Poista

Follow @hellajahoukutus