Meillä piipahti viikonloppuna lounasvieraita, mikä tarkoitti tietenkin sitä, että taas kerran oli hyvä syy kehittää jotain herkullista jälkiruokaa. Arvatkaa hypinkö innosta! Koska suklaahammastani kolottaa aina ja jatkuvasti, pääraaka-aine oli selvä. Kaveriksi vaikoitui banaani. Lopputulos oli tahmea, suklainen ja ihana.
Voi, kun joka viikonloppu saisi leipoa lounasvieraille...
Tahmea suklaa-banaanikakku
3 kypsää banaania
115 g voita sulatettuna
1 dl sokeria
1/2 dl fariinisokeria
1 iso kananmuna
1 ml vanilja-aromia tai 1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1 tl kanelia
ripaus muskottipähkinää
2 dl vehnäjauhoja
1,25 dl kaakaojauhetta
170 g tummaa suklaata
Muussa banaanit kulhossa haarukalla. Vatkaa joukkoon sulatettu voi, sokerit, kananmuna ja vanilja-aromi / -sokeri. Yhdistä leivinjauhe, suola, kaneli, muskottipähkinä, jauhot ja kaakaojauhe. Siivilöi jauhoseos taikinan joukkoon. Sekoita varovasti käännellen. Lisää lopuksi paloiteltu suklaa.
Kaada taikina voideltuun, suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Paista 175 asteessa 50-60 minuuttia. Kokeile paistamisen loppuvaiheessa kakkua esim. hammastikulla (vähän saa jäädä taikinaa tikkuun, muttei paljon). Jäähdytä hetki ja irrota vuoasta. Tarjoile lämpimänä tai huoneenlämpöisenä kermavaahdon kera.
Ps. Kakku oli myös jääkaappikylmänä aivan superhyvää!!
Täytyy kokeilla, nam. Sinulla on aina niin herkullisen hyviä ohjeita. Ihana blogi
VastaaPoistaVoi kiitos, kiva kuulla että tykkäät!!
PoistaAjattelin leipoa kakun jo tänään huomista varten. Kannattaako?
VastaaPoistaJuu, tämä säilyy hyvin seuraavaan ja sitä seuraavaan päivään ja maut vaan paranee, kun antaa vetäytyä :)
PoistaGooglelle kiitos kun johdatti mut tän reseptin ääreen! Nam :)
VastaaPoistaJa kiitos sinulle kun kommentoit! Mukavaa joulua! :)
PoistaToimiiko myös ihan perinteisessä irtopohjavuoassa? Kun ei itseltä löydy tuollaista korkeaa, suorakaiteen muotoista (leipä-)vuokaa... Miten leveää/korkeaa astiaa käytit, jos vielä satut muistamaan.
VastaaPoistaIhan varmasti toimii myös irtopohjavuoassa. Käyttäisin n. 22-24 cm vuokaa, jotta ei tule kiian lättänä. Tai isommalla irtopohjavuoalla 1,5-kertaunen taikina.
PoistaLoistava ohje! Olen tehnyt kakkua useastikin, mutta nyt kysyisin, että onko kokemuksia kakun pakastamisesta? Kärsiikö maku&rakenne?
VastaaPoistaNo en oo itse asiassa kokeillut pakastaa, joten täyttä varmuutta ei ole. Uskoisin, että voi hyvin pakastaa, kunhan ei pidä pakkasessa useampaa kuukautta. Kiva, että tykkäsit!
PoistaTänään tein, ja voi jyssäys miten hyvää! Tarjosin vatkatun vaniljakastikkkeen kera, eikä kovin montaa murua jäänyt (harmi :D )
VastaaPoistaTiedän niin ton tunteen! Tarjolla olevasta kakusta / herkusta pitäisi AINA jäädä leipojalle pienet palkintomurut illalle tai seuraavalle päivälle :)
Poista