Lempiherkkuni, tuore leipä, sai taas viikonloppuna uuden muodon, kun valmistin fetalla, oliiveilla, aurinkokuivatulla tomaatilla ja basilikalla maustettua vuokaleipää. Välimerelliset ainekset sekoitetaan suoraan taikinaan, jolloin ne pilkottavat kauniina väripilkkuina leivän sisältä. Ja maistuvat joka haukkauksella. Leipää voi syödä ihan sellaisenaan tai halutessaan voin, tuorejuuston tai juuston kera.
Itsetehty leipä ei pettänyt tälläkään kertaa - se on vaan niin hyvää!!
Vuokaleipä Välimereltä
2 dl piimää
4 kananmunaa
1 tl sokeria
1/2 tl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
kourallinen tuoretta basilikaa
100 g emmentaljuustoraastetta
8-10 oliivia
muutama aurinkokuivattu tomaatti
50-100 g fetaa
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa suorakaiteen muotoinen syvä leipävuoka leivinpaperilla. Leivinpaperi kannattaa rutistaa ensin palloksi, jonka jälkeen se levittyy helpommin vuoan pinnalle.
Yhdistä piimä, kananmunat, sokeri, suola ja mustapippuri ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää jauhoseos taikinaan. Hienonna basilika, oliivit, aurinkokuivatut tomaatit sekä feta. Sekoita taikinan joukkoon. Lisää myös juustoraaste (jätä hieman raastetta leivän pinnalle).
Kaada taikina vuokaan, ripottele päälle hieman vehnäjauhoja, ripaus suolaa sekä juustoraastetta. Paista leipää 45-50 minuuttia, kunnes leipä on pinnalta kauniin ruskea. Voit kokeilla kypsyyttä myös tikulla - jos tikkuun ei jää taikinaa, leipä on valmis.
Nam, onpas herkullinen leipäohje! Sopisi varmaan erittäin hyvin kesäiseen buffettipöytään leiväksi! :)
VastaaPoistaNo varmasti sopii, onneksi se kesä sieltä koko ajan lähenee ja lähenee :)
PoistaSulla on Mona kyllä aina niin herkulliset leipäreseptit :) täälläkin herahti vesi kielelle kun mietin leipää, jonka joka suupalalla maistuu Välimeren maut, sieltä ne parhaat makuelämykset on kotoisin!
VastaaPoistaVoi kiitos! t. Leipähullu ;)
Poista