Kikherneet ovat oiva kasvisruokien proteiinilähde. Ne ovat herkullisia lähes sellaisenaan ja sopivat todella monenlaiseen ruokaan - pastoihin, salaatteihin, keittoihin, tahnoiksi... Helpoimmalla pääsee, kun käyttää valmiiksi liotettuja ja keitettyjä kikherneitä (esim. GoGreen). Kuivissa kikherneissä ravintolasisältö on vielä parempi, mutta silloin herneet pitää ensin huuhdella, liottaa yön yli ja keittää lopuksi noin tunnin verran. Molempi parempi, tilanteen mukaan.
Nopea lounaspasta valmistuu kikherneistä, valmiista pestosta, mozzarellasta ja sitruunasta.
Pesto-kikhernepasta
kahdelle200 g tagliatelle-pastaa
125 g kypsiä kikherneitä
1 sitruuna
pala purjoa
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
1-2 rkl valmista pestoa
mozzarellaa
suolaa
mustapippuria
Kypsennä pasta. Valuta kikherneet. Pese sitruuna ja silppua purjo sekä valkospiuli.
Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla. Kuullota purjoa ja valkosipulia hetki pannulla. Kumoa valutetut pastat paistinpannulle. Pyörittele pastaa hetki kuumalla pannulla. Lisää kikherneet, pesto sekä mozzarellajuusto. Mausta suolalla, mustapippurilla sekä sitruunan mehulla ja kuorella. Tarjoa heti.
Ihanaa, meillä pesto villitys päällä tätä täytyy päästä kokeilemaan.
VastaaPoistaSiis pitkästä aikaa laitoin pestoa pastaan ja voi mahoton, kun oli hyvää! Olin ihan unohtanut miten hyvin toimivat yhteen!!
PoistaHyvähyvä! :) Juustoja voi myös hyvin tässä varioida, feta, vuohenjuusto, parmesan ja muut tuovat vaihtelua!
VastaaPoistaTykkään kikherneistä mutta pastassa en niitä vielä ole syönyt, joten pitää kokeilla tätä :)
VastaaPoistaEka kerta oli mullakin, mutta sopivat mielestäni tosi hyvin! Erityisesti kun varmistaa, että kostuketta eli soosia eli tässä tapauksessa pestoa on riittävästi, muuten voi jäädä vähän kuivakka tunne suuhun pastasta ja kikherneistä :D
VastaaPoistaOlipa hyvää! Kiitos siitä, että nämä sun reseptit on helppoja ja arkiruoaksi sopivia. Taas oli pulma, mitä helppoa ehtisi tehdä kun en ehtinyt reseptejä lueskelemaan, saati ostoslistaa tekemään niin menin sit ruokakauppaan pari reseptiä täältä puhelimen näytöllä. Ollaan innostuttu molemmat kasvisruoista joten jos voi toivoa niin lisää samanlaisia! :)
VastaaPoistaKiva että maistui! Oma kokkailufilosofiani tiivistyy aika hyvin juurikin helppoon ja hyvään, mitään turhan fiinejä kikkailuja en useinkaan jaksa tehdä. Koitetaan panostaa myös kasvisruokiin blogin puolella, kiitos toiveideasta!
Poista