Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Suussasulava Al Limone con Gamberetti



Oijoijoijoi! Nyt en oikein löydä edes sanoja, joilla tätä pastaa kuvaisin. Aloitetaan nyt vaikka sillä, että tämä onnistui ihan täysin yli odotusten! Vanhassa Papà Giovanni -ravintolassa ja nykyään ravintola Spaghetteriassa tarjottavan Al Limone con Gamberetti -annoksen hengessä kokeiltu pasta oli niiiiin hyvää, että se ihan oikeasti vei kielen mennessään! En ollut aivan varma, mitä sitruunaiseen voikastikkeeseen tulee (paitsi noh, tietysti niitä sitruunaa ja voita). Mutta kuten arvata saattaa, kun mukaan heittää kuohukermaa ja parmesania, ei homma juuri pieleen voi mennä. Tästä kermaisesta sitruuna-voikastikkeesta tuli juuri sellaista kuin halusinkin. Suussasulavaa.

Kokeilethan, jooko?


Al Limone con Gamberetti

kahdelle

1 kesäkurpitsa
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
suolaa ja mustapippuria
180 g katkarapuja
2 dl kuohukermaa
50 g voita
1 sitruuna
mustapippuria
1 dl parmesaaniraastetta
persiljaa

pastaa (tässä annoksessa pappardelle-pastaa, mutta spaghetti käy myös erinomaisesti)

(heitin joukkoon myös muutaman marinoidun latva-artisokan, jotka jääkaapista löytyivät)

Ota katkaravut sulamaan hyvissä ajoin. Huuhdo ja halkaise kesäkurpitsa. Raavi lusikalla siemenet pois ja leikkaa kesäkurpitsat ohuehkoiksi viipaleiksi. Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet puoliksi. Kuullota valkosipuleita ja kesäkurpitsaviipaleita öljyssä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Siirrä kesäkurpitsat kulhoon ja poista valkosipulit.

Kuumenna kerma miedolla lämmöllä kattilassa ja lisää voi. Sekoittele, kunnes voi sulaa joukkoon. Lisää raastettu sitruunan kuori ja puristettu mehu sekä mustapippuri, parmesaani ja hienonnettu persilja. Lisää tässä kohtaa myös kesäkurpitsat ja katkaravut. Anna kiehahtaa.

Keitä pasta al denteksi. Kaada valmis pasta sitruunavoikastikkeen joukkoon. Tarjoile heti.
QuickEdit
Mona
14 Comments
Share :

14 kommenttia:

  1. Hyvin myyty. Meillä kokeillaan tuota ihan varmasti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeejee! Oli pakko hehkuttaa, et mahdollisimman moni pääsis nauttimaan tästä ihanuudesta! :D

      Poista
  2. Sitruuna, voi, kerma - kuulostaa ja näyttää vastustamattomalta! Varmasti myös maistuu :)

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa ihanalta, voisin syödä pastaa vaikka pelkän kermaisen sitruunakastikkeen kanssa. Tietty mausteet, valkosipuli ja mustapippuri mukaan luettuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, ei tämä välttämättä olisi katkarapuja ja kesäkurpitsaa edes vaatinut, hyvää olisi ollut silti!

      Poista
  4. Lähtee siis kehujesi myötä kokeiluun myös meillä! Oonkin juuri miettimässä mökkiviikon ruokalistaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvähyvä! Tein tätä lauantaina pelin jälkeen ja nautiskelin yksikseni :) Ja tän perään vielä ihan sikahyvää jälkkäriä, laitan siitä reseptin seuraavaksi!

      Poista
  5. Syötiin juuri arkiruokana. Aivan TÖRKEEN HYVÄÄ!! Teen varmasti uudelleen.

    VastaaPoista

Follow @hellajahoukutus