On onni omistaa työkaveri, joka on yhtä innostunut hyvästä ruoasta ja kokkailusta kuin minäkin. Maanantaiaamut sujuvat meillä sutjakkaasti, kun käymme läpi viikonlopun onnistuneita (ja joskus toki epäonnistuneitakin) ruokakokeiluja. Useampaan otteeseen olemme innostuneet toistemme kokkailuista, ja näin ollen reseptejä vaihdellaan innokkaasti puolin ja toisin. Seuraavana maanantaina voi sitten tyytyväisenä todeta, että "olit oikeassa, tää oli ihan superhyvää"!
Yksi tällaisista esimerkeistä on savuporo-juustokeitto. Pirkasta löydetty keitto sävähdytti ensin työkaverin keittiössä, ja kehujen jälkeen piti meilläkin ilman muuta kokeilla poron ja juuston taivaallista yhdistelmää.
Savuporo-juustokeitto
5-6 (400 g) porkkanaa
1-2 (200 g) palsternakkaa
puolikas kukkakaali
pala (150 g) purjoa
2 rkl öljyä
1 litra vettä
1 laakerinlehti
1/2 tl suolaa
1 tl timjamia
1 tl mustapippuria
1 pkt Korkenlaskija juustoa (voimakas)
100 g poron kylmäsavupaistia
tuoretta persiljaa
Kuori ja pilko juurekset pieniksi kuutioiksi. Hienonna purjo. Kuullota kasviksia kattilassa tilkassa öljyä muutaman minuutin ajan.
Lisää vesi ja mausteet. Keita kasviksia kannen alla, kunnes ne ovat kypsiä. Poista laakerinlehti ja soseuta keitos sauvasekoittimella. Lisää joukkoon paloiteltu Koskenlasija. Kuumenna keittoa kunnes juusto on sulanut joukkoon. Lisää lopuksi kuutoitu poro sekä hienonnettu persilja, mutta jätä osa porosta ja persiljasta koristeeksi keiton pinnalle.
Tarjoile esim. ruisleipägrissinien kera (tämänkertaiset yksilöt paahtuivat hieman turhan mustiksi uunissa).
Iihanan näköistä keittoa! Ja mautkin kuullostavat taivaallisilta. :)
VastaaPoistaMaku on aivan huippuhyvää, tosin suolan kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä poro on itsessään melko suolaista.
Poista