Lämmintä ensimmäistä adventtia, rakkaat lukijat!
Sieltä se joulukuu tulla tupsahti ja annan itsellenikin vihdoin luvan alkaa hössöttää vähän joulujuttuja. Ensimmäiset joululahjat on hankittu ja jouluvalot otettu esiin. Eilisessä Marimekon joulunäytöksessä esitetyt joululaulut sykähdyttivät taas enemmän kuin muistinkaan ja glögi maistui hurjan hyvältä. Joulukalenterikin on korkattu.
Jouluun kuuluu minusta ehdottomasti leipominen ja siinäkin saralla on homma saatu käyntiin. Rommirusina-rahkapullat maistuvat toki ympäri vuoden, mutta jotain erityisen jouluista pullissa kuitenkin on.
Tästä se lähtee - joulunodotus <3
Rommirusina-rahkapullat
n. 35 kplpullataikina
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 kananmuna
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
13-15 dl vehnäjauhoja
150 g voita
rahkatäyte
1 prk (250 g) maustettua rommirusinarahkaa
1/2 dl kevytkermaa
1 kananmuna
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl rusinoita
voiteluun
1 kananmuna
Lisää kädenlämpöiseen maitoon hiiva, kananmuna, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää jauhot koko ajan vaivaten ja loppuvaiheessa huoneenlämpöinen voi. Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi. Peitä taikinakulho leivinliinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä ja vedottomassa paikassa.
Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa hetki. Pyörittele takinasta pyöreitä pikkupullia ja laita ne pellille leivinpaperin päälle kohoamaan vielä hetkeksi, n. 10-15 minuutiksi. Tee sillä välin täyte sekoittamalla täytteen ainekset keskenään.
Painele pullien keskustaan esim. jauhotetulla mukin pohjalla kolot. Voitele pullien reunat kananmunalla ja annostele pullien keskiöön rahkaseosta. Rahkaseosta on hieman liian runsas määrä, itselläni jäi ainakin sitä jonkin verran yli.
Paista pullia 225-asteisessa uunissa noin 10 minuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti