Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Vadelmainen mutakakku



On se vadelmamutakakku, vaikka koristelu ei tätä faktaa ehkä tuekaan. Asia on nähkääs niin, että kaikki vadelmat upposivat kakun sisään, joten koristelussa piti käyttää soveltavaa luovuutta ja jäljellä olevia mansikoita. Mansikat maistuivat kakun kanssa mielettömän hyvin, vaikka kakun uskottavuus vadelmamutakakkuna ehkä kärsikin.



Marjavalinnoista huolimatta tämä kakku on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen. Se on löydetty Pirkasta, ja jos pidät mutakakuista yleensä, rakastat myös tätä. Vadelmat tuovat täytteeseen vielä lisää mehevyyttä ja makua, joten kakku täyttää mutakakun kaikki tarpeet: kosteaa, täyteläistä ja ihanan suklaista.

Vadelmainen mutakakku


200 g tummaa suklaata
100 g voita tai margariinia
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
n. 100 g pakastevadelmia

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Voitele ja jauhota pohja ja reunat vehnäjauhoilla.

Sulata rasva miedolla lämmöllä kattilassa. Ota kattila pois liedeltä, lisää paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Kaada hieman jäähtynyt suklaaseos vaahdon joukkoon varovasti sekoittaen. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää jauhoseos taikinaan varovasti sekoittaen.

Kaada puolet taikinasta vuokaan. Hienonna kevyesti jäiset vadelmat. Ripottele vadelmat taikinan pinnalle ja kaada loput taikinasta vadelmien päälle. Paista 175-asteisen uunin keskitasossa 30 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä sisältä tahmeaksi, joten älä pidä kakkua yhtään kauemmin uunissa - tarvittaessa vähempikin aika riittää.

Irrota jäähtynyt kakku vuoasta ja ripottele päälle tomusokeria. Koristele halutessasi vadelmilla - tai mansikoilla! :)

QuickEdit
Mona
4 Comments
Share :

4 kommenttia:

  1. En taida tietää mitään herkullisempaa jälkiruokaa! Jos oikein kunnon herkkuperseilijäksi alkaa, niin voisi kruunata annoksen vielä vaniljajäätelöllä... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä, kunnon mutakakkua ei monikaan herkku voita :) Ja ehdottomasti vielä kauha tai toinenkin vaniljajäätelöä kylkeen!

      Poista
  2. Heippa,

    Korjaan...löytyi Pirkasta ihanan ystävän kautta ;) Hyvää oli ja noi mansikat oli hyvä lisä!

    -Jenni-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haa, kiitos lisäyksestä, miten mä nyt ihan unohdin sen mainita! Ilman sinua ois jäänyt testaamatta :)

      Poista

Follow @hellajahoukutus