Kun kesäloma täyttyy matkasta jos toisestakin, jääkaapista saattaa reissujen välillä löytyä valon lisäksi hyvin vähän kokkausaineksia. Kuivahtanut juustonpala, kananmunia, parasta ennen -päiväyksen ylittäneitä rasioita. Autiohkosta jääkaapista taiottiin aamupalaksi chorizolla höystettyä munakasta, joka ei simppeliydessään ollut yhtään hassumpaa. Chorizoleikkeleiden päiväys oli umpeutunut jo viime viikolla, mutta avaamaton vakuumipakkaus pitää säilyvyyden ihan hyvin, joten makkaraviipaleet päätyivät pannulle kananmunien seuraksi. Päälle parvekkeella kukoistavan basilikan lehtiä ja avot - voisi kuvitella, että tätä aamiaista olisi suunniteltu pidempäänkin!
Chorizo-munakas
5 kananmunaa
suolaa ja mustapippuria
75 g chorizoleikkeleitä
1 pieni punasipuli tai puolikas iso
1 valkosipulin kynsi
kourallinen basilikan lehtiä
Riko kananmunat kulhoon ja vispaa niiden rakenne kevyesti rikki. Mausta suolalla ja mustapippurilla (huom! chorizo on melkoisen suolaista, joten et tarvitse suolaa kovin paljon).
Leikkaa chorizo-viipaleet kuutioiksi ja silppua punasipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita pannulla öljyssä ja lisää joukkoon chorizopalat. Kääntele hetki. Kaada munaseos pannulle ja vetele sitä lastalla muutaman kerran edestakaisin. Jätä munakas hautumaan miedolle lämmölle muutamaksi minuutiksi kannen tai folion alle. Kun munakas on pinnalta hyytynyt, ripottele päälle silputtu basilika. Tarjoile heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti